ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι Βρετανοί πράκτορες στηρίζουν τη Ρόδο | Σχεδόν γεμάτο το νησί, στα ύψη το last minute | Τι λένε Νικολαϊδης και Χατζηλαζάρου

Οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν δεσμευτεί για την υποστήριξή τους στη Ρόδο ως απάντηση στην έκκληση των τουριστικών αρχών του νησιού μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές, όπως γράφει το Travel Weekly, μεταφέροντας μάλιστα και δηλώσεις πρακτόρων και Ελλήνων ξενοδόχων.

Καθώς οι επιχειρήσεις επιστρέφουν στην κανονικότητα – όλα εκτός από δύο από τα 600 ξενοδοχεία του ελληνικού νησιού είναι ανοιχτά και τα επίπεδα πληρότητας αυξάνονται και τα βρετανικά πρακτορεία αναφέρουν  ισχυρές last minute πωλήσεις για την Ελλάδα και τη Ρόδο ειδικότερα.

Οι ξενοδόχοι στη Ρόδο δήλωσαν ότι οι πράκτορες έχουν έναν «κλειδί ρόλο» στην προσέλκυση τουριστών και στη διάδοση του μηνύματος ότι το νησί είναι πλέον «απόλυτα ασφαλές» για επίσκεψη.

Συνολικά 25.000 παραθεριστές στις πληγείσες περιοχές «μεταφέρθηκαν με ασφάλεια» μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στη νότια Ρόδο και την Κέρκυρα τον περασμένο μήνα. Μόνο η Tui είχε 8.000 πελάτες που επλήγησαν και υπολόγισε το κόστος της έκτακτης ανάγκης σε 25 εκατομμύρια ευρώ.

Οι πράκτορες είπαν ότι το νησί είναι πλήρως “λειτουργικό” και σημειώνει ισχυρές πωλήσεις μετά από μια επιβράδυνση κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών.

Ο ιδιοκτήτης του Malvern World Travel, Lee Harrison, πρόκειται να επισκεφθεί τη νότια Ρόδο τον επόμενο μήνα και σκοπεύει να γράψει μια ανάρτηση ιστολογίου για το ταξίδι μόλις επιστρέψει. Είπε: «Είναι σημαντικό ότι οι άνθρωποι δεν αναβάλλουν το ταξίδι τους εκεί και ότι υποστηρίζουμε τους ντόπιους. Αρκετά συχνά οι πελάτες βλέπουν τι υπάρχει στην τηλεόραση και δεν έχουν την σωστή ενημέρωση».

Ο διευθυντής του Polka Dot Travel Mark Johnson, ο οποίος είπε ότι οι πωλήσεις «ανέβηκαν ξανά έντονα» μετά την επιβράδυνση κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, είπε: «Ήμουν πρόσφατα στην Ελλάδα. Όλα ήταν απολύτως φυσιολογικά και υπέροχα όσο ποτέ. Είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς μας και θα συνεχίσουμε να τον πουλάμε».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hays Travel North West, Don Bircham, συμφώνησε ότι υπήρξε «κάποια αντίσταση» από τους πελάτες στην κράτηση των ελληνικών νησιών «για σύντομο χρονικό διάστημα» μετά τις πυρκαγιές, αλλά είπε: «Οι πελάτες είναι πλέον χαρούμενοι που κλείνουν εκεί τις διακοπές τους».

Η Advantage Travel Partnership σημείωσε ότι η Ρόδος ήταν αυτή τη στιγμή ο πιο περιζήτητος προορισμός στην Ελλάδα από τους πελάτες των μελών. Η Ελλάδα ήταν ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός πίσω από τα Κανάρια νησιά για last minute κρατήσεις την περασμένη εβδομάδα, απολαμβάνοντας μερίδιο 9% των συνολικών πωλήσεων.

Η επικεφαλής εμπορική διευθύντρια Kelly Cookes δήλωσε: «Από αυτές τις κρατήσεις στην Ελλάδα, το 50% ήταν για τη Ρόδο, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη διακοπών, παρά τις πρόσφατες πυρκαγιές».

Η κοινοπραξία συνέχισε να αναφέρει «μαζική ζήτηση» για last minute κρατήσεις, με το 35% των κρατήσεων την περασμένη εβδομάδα για τις αναχωρήσεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Designer Travel, Amanda Matthews, δήλωσε ότι ο βροχερός καιρός στο Ηνωμένο Βασίλειο ενίσχυσε τις πωλήσεις σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, με τις καθυστερημένες πωλήσεις να είναι πλέον «πολύ μπροστά» από αυτή την εποχή πέρυσι.

Οι θετικές αναφορές κρατήσεων ήρθαν καθώς οι ξενοδόχοι της Ρόδου προέτρεψαν τους πράκτορες να συνεχίσουν να πιέζουν τον προορισμό.

money tourism copyright photo
Ο κ. Δημήτρης Νικολαϊδης | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το θέρετρο Atlantica Dreams, το οποίο “εκκένωσε” 1.000 επισκέπτες και έκλεισε για δύο εβδομάδες, αυτή τη στιγμή είναι «σχεδόν πλήρως κρατημένο». Ο Δημήτρης Νικολαΐδης, συνιδιοκτήτης της Atlantica Hotels & Resorts, ζήτησε από τους πράκτορες να «πείσουν τους πελάτες ότι ο μόνος τρόπος για να στηρίξουν το νησί είναι να επιστρέψουν».

money tourism copyright
H οικογένεια Χατζηλαζάρου | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η H Hotels, η οποία λειτουργεί έξι ξενοδοχεία στη νότια Ρόδο, έκλεισε για 10 ημέρες και “εκκένωσε” περισσότερους από 6.000 ανθρώπους. Ο διευθυντής πωλήσεων Σταμάτης Χατζηλαζάρου είπε ότι το ξενοδοχείο ήταν «σε πληρότητα 99% [στα μέσα Ιουλίου] και 70% τώρα» και ανεβαίνει ξανά μέρα με τη μέρα».

The post Οι Βρετανοί πράκτορες στηρίζουν τη Ρόδο | Σχεδόν γεμάτο το νησί, στα ύψη το last minute | Τι λένε Νικολαϊδης και Χατζηλαζάρου appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts