ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι εξυπηρετήσεις στον Ποστιλιόνε που θέτουν σε κίνδυνο την Εθνική ομάδα

Από τους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο, η ελληνική κωπηλασία επέστρεψε με άδεια χέρια, όχι όμως και ο τεχνικός σύμβουλος της Εθνικής που κατάφερε να κερδίσει μετάλλιο με ανταγωνιστικό προς ελληνικό πλήρωμα. Η ιστορία όπως φαίνεται επαναλαμβάνεται με την απερχόμενη διοίκηση της ΕΚΟΦΝΣ να συνεχίζει τις εξυπηρετήσεις στον Τζιάνι Ποστιλιόνε.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Το 2016, η αφορμή για να μην ανανεωθεί η σύμβαση του Τζιάνι Ποστιλιόνε με την ΕΚΟΦΝΣ ήταν το γεγονός πως προετοίμαζε στις εγκαταστάσεις του Σχινιά μεταξύ άλλων και το πλήρωμα της Λιθουανίας που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ των γυναικών αφήνοντας στην 4η θέση το ελληνικό πλήρωμα. Τότε πολλοί είχαν ξεσηκωθεί και τελικά η σύμβαση του Ιταλού που χρησιμοποιούσε τις εγκαταστάσεις του Σχινιά για τη Λιθουανία και τη Νότια Αφρική δεν ανανεώθηκε.
Επέστρεψε όμως ένα χρόνο αργότερα και η διοίκηση της ΕΚΟΦΝΣ συνέχισε τις… εξυπηρετήσεις. Αυτή τη στιγμή στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, εκτός από την ελληνική Εθνική ομάδα, έχουν εγκατασταθεί και αυτές της Ρωσίας και της Σερβίας. Ομάδες στις οποίες ο Ποστιλιόνε είναι επίσης τεχνικός σύμβουλος…

Εκτός όμως από το ηθικό θέμα, τίθεται ζήτημα όσον αφορά και στην υγεία των αθλητών. Τις επόμενες μέρες στο Σχινιά (26-27 Φεβρουαρίου) θα διεξαχθεί διεθνής αγώνας αξιολόγησης με τη συμμετοχή των τριών ομάδων του Ποστιλιόνε.
Αυτή τη στιγμή, το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική είναι υψηλό, και υπάρχει μεγάλη ανησυχία με δεδομένο ότι στο Σχινιά ήδη διαμένουν σε καθεστώς «φούσκας» οι ομάδες της Ρωσίας και της Σερβίας μαζί με την ελληνική σε ένα σύνολο περίπου 80 ατόμων. Είναι δεδομένο ότι  στελέχη, προπονητές και συνοδοί των ελληνικών συλλόγων, θα πρέπει να διαμείνουν εκτός κωπηλατοδρομίου και θα εισέρχονται και εξέρχονται καθημερινά διακινούμενοι και συγχρωτιζόμενοι με τις ήδη υπάρχουσες ομάδες. Γεννάται λοιπόν το ερώτημα, τελικά, ποια είναι η προτεραιότητα της διοίκησης και του τεχνικού συμβούλου; Η προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών καθώς και των σωματείων μελών της ή η εξυπηρέτηση των συμβάσεων της διοίκησης και των προσωπικών υποχρεώσεων του τεχνικού συμβούλου ο οποίος έχει τριπλή ιδιότητα τεχνικού συμβούλου σε Ελλάδα, Σερβία, Ρωσία;

Επειδή το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε είναι πολύ κρίσιμο, καθώς οι Έλληνες κωπηλάτες και κωπηλάτριες θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν την πρόκριση τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καλό θα ήταν κάποιος να αναλάβει την ευθύνη και να εξηγήσει πόσο σημαντική είναι αυτή η έκθεση των αθλητών/τρων σε έναν κατ’ ευφημισμό «διεθνή αγώνα». Ερωτηματικά υπάρχουν σχετικά και με το αν έχει ακολουθηθεί το πρωτόκολλο και η επίσημη διαδικασία διοργάνωσης και διεξαγωγής ενός διεθνούς αγώνα με ενημέρωση και αδειοδότηση από τη ΓΓΑ και τη παγκόσμια ομοσπονδία κωπηλασίας , αφού έως σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί τη διεξαγωγή του.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts