ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ επιχειρούν κατάργηση των ταξιδιωτικών τελών

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Joe Biden, ανακοίνωσε δύο δράσεις που ενισχύουν περαιτέρω την πολιτική της κυβέρνησής του για την προώθηση του ανταγωνισμού στην αμερικανική οικονομία και υπογράμμισε τη σταθερή πρόοδο στην εξάλειψη ή τον περιορισμό των ανεπιθύμητων τελών στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία.

Στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για τη μείωση των χρεώσεων και την αύξηση της διαφάνειας, ο Πρόεδρος Biden, προωθεί τον νόμο για την πρόληψη των ανεπιθύμητων χρεώσεων (Junk Fee Prevention Act), προκειμένου να ανακουφιστούν οι καταναλωτές και να καταστεί η οικονομία πιο ανταγωνιστική.

Το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών εισήγαγε νέους κανόνες, σύμφωνα με τους οποίους οι αεροπορικές εταιρίες και τις διαδικτυακές υπηρεσίες κρατήσεων οφείλουν να εμφανίζουν εκ των προτέρων την συνολική τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων για τις αποσκευές και άλλων επιβαρύνσεων, καθώς και να υποχρεώνουν τους αερομεταφορείς να προβούν σε αλλαγές στις πολιτικές αποζημίωσής τους όταν οι πτήσεις καθυστερούν ή ακυρώνονται.

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος συνεργάζεται με αξιωματούχους για την κατάργηση των τελών για τα θέρετρα και τους προορισμούς, τα οποία, όπως είπαν, “ζημιώνουν τους καταναλωτές εμποδίζοντάς τους να δουν την πραγματική τιμή όταν επιλέγουν ένα ξενοδοχείο και περιορίζοντας την ικανότητά τους να κάνουν συγκριτικές αγορές”.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι πάνω από το 33% των επισκεπτών ξενοδοχείων ανέφεραν ότι πλήρωσαν απρόσμενες χρεώσεις, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε δισεκατομμύρια. Ο πρόεδρος Biden προτρέπει το Κογκρέσο να απαγορεύσει τις χρεώσεις, απαιτώντας από τα ξενοδοχεία να τις συμπεριλαμβάνουν στην τιμή του δωματίου.

Η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται επίσης για την πάταξη των υπερβολικών χρεώσεων για συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις και άλλες κρυφές χρεώσεις σε εισιτήρια ψυχαγωγίας.

Μια κυβερνητική μελέτη διαπίστωσε ότι οι χρεώσεις υπηρεσιών ξεπερνούσαν κατά μέσο όρο το 20% της ονομαστικής αξίας του εισιτηρίου και οι αμοιβές έφταναν πάνω από το μισό του κόστους.

The post Οι ΗΠΑ επιχειρούν κατάργηση των ταξιδιωτικών τελών appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr