ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι ΗΠΑ στοχεύουν να περιορίσουν τη βιομηχανία τσιπ της Κίνας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημοσίευσε μια σειρά ελέγχων των εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένου ενός μέτρου για την αποκοπή της Κίνας από ορισμένα τσιπ ημιαγωγών που κατασκευάζονται οπουδήποτε στον κόσμο με αμερικανικό εξοπλισμό, διευρύνοντας κατά πολύ την προσπάθειά της να επιβραδύνει την τεχνολογική ανάπτυξη του Πεκίνου.

Οι κανόνες, ορισμένοι από τους οποίους τίθενται σε ισχύ άμεσα, βασίζονται σε περιορισμούς που στάλθηκαν με επιστολές στους κορυφαίους κατασκευαστές εργαλείων KLA Corp, Lam Research Corp και Applied Materials Inc και απαιτούν να διακόψουν τις αποστολές εξοπλισμού σε εργοστάσια εξ ολοκλήρου κινεζικής ιδιοκτησίας.

Η επέκταση των αμερικανικών δυνάμεων για τον έλεγχο των εξαγωγών κινέζικων τσιπ που κατασκευάζονται με αμερικανικά εργαλεία βασίζεται στη διεύρυνση του λεγόμενου κανόνα ξένου άμεσου προϊόντος. Προηγουμένως επεκτάθηκε για να δώσει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ εξουσία να ελέγχει τις εξαγωγές τσιπ που κατασκευάζονται στο εξωτερικό στον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Huawei Technologies Co Ltd και αργότερα για να σταματήσει τη ροή ημιαγωγών στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ TECHBLOG