ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι πρώτες εντυπώσεις των Ελλήνων από την ISL

Οι ομάδες που θα πέσουν πρώτες στην μάχη του δεύτερου πρωταθλήματος της λίγκας βρίσκονται ήδη στην Βουδαπέστη και στα μέλη τους συγκαταλέγονται και 5/6 Έλληνες.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Πέρα από την Άννα Ντουντουνάκη των Tokyo Frog Kings που ξεκινά στην 3η αγωνιστική (24-25-10), όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες έχουν μπει στη «προστατευμένη φούσκα» της ISL στο νησί της Μαργαρίτας, έχουν κάνει τις πρώτες προπονήσεις με τις ομάδες τους και τηρούν ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θυμίζουμε ότι έχουν θεσπιστεί πολύ αυστηροί κανόνες από την ISL για τη δασφάλιση της υγείας όλων και σύμφωνα με αρκετές πηγές υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος. H λίγκα έχει καταβάλει σημαντική οργανωτκή προσπάθεια και προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και προς το τελικό – τηλοπτικό- θέαμα, το οποίο αναμένεται να είναι ένα επίπεδο πάνω ακόμα και από το περσινό. Μιας και μόλις τις προηγούμενες ημέρες έγιναν οι πρώτες προπονήσεις, τα μέλη των ομάδων ακόμα γνωρίζονται μεταξύ τους και υπάρχει μία σχετική αμηχανία. Αυτή όμως αναμένεται να μειωθεί τις επόμενες ημέρες και να εξαφανιστεί από τις πρώτες αγωνιστικές και μετά. Ακολουθούν οι πρώτες δηλώσεις των Ελλήνων αθλητών:

Απόστολος Χρήστου – LA Current

«Μέχρι στιγμής όλα κυλάνε ομαλά χωρίς κάποια παραβίαση των κανονισμών και είμαστε όλοι υγιείς. Τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και έχουμε τις απαραίτητες αποστάσεις παντού. Το πρωτάθλημα φέτος είναι ακόμη πιο προσεγμένο και οργανωμένο και πιστεύω πως και οι αγώνες θα είναι καλύτεροι από πέρυσι».

Νόρα Δράκου – Aqua Centurions

«Το πρωτόκολλο είναι πολύ αυστηρό, μας το υπενθυμίζουν συνέχεια και υπάρχουν υπεύθυνοι ασφάλειας σε όλα τα σημεία οι οποίοι ελέγχουν αν φοράμε τις μάσκες μας, αν κρατάμε αποστάσεις, αν μπαίνουμε ανά 2 στο ασανσέρ όπως προβλέπεται. Απαγορεύεται να μαζευόμαστε σε δωμάτια και γενικά οι συναθροίσεις. Τηρούν τα μέτρα και εκείνοι αλλά και εμείς οι αθλητές γιατί το να κολλήσει κάποιος είναι μία πολύ δύσκολη διαδικασία, πρέπει να μπει 10 μέρες στο δωμάτιο και να γίνουν πολλά τεστ στους υπόλοιπους αθλητές». Ως προς το κλίμα στις ομάδες και τις προπονήσεις πρόσθεσε: «Γενικά το κλίμα είναι πολύ ωραίο, βρίσκονται εδώ οι καλύτεροι κολυμβητές από όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί, σχεδόν όλο το κλιμάκιο της εθνικής τους, οι οποίοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Η δική μας ομάδα, εμένα και του Απόστολου, είναι επίσης πολύ ωραία, πολύ παρεΐστικη. Οι Ιταλοί είναι άλλωστε κοντά σε εμάς στη νοοτροπία. Υπάρχει βέβαια ακόμα ένα μούδιασμα γιατί ακόμα δε γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Θεωρώ ότι αυτό μετά τον πρώτο αγώνα θα φύγει. Προπονητικά ακόμα κάνουμε σχεδόν μόνοι μας προπόνηση. Προσαρμόζουμε λίγο το πρόγραμμα καμιά φορά για να το κάνουμε όλοι μαζί, απλά υπάρχει ακόμα το εμπόδιο της αμηχανίας. Στη συνέχεια πιστεύω θα είναι σίγουρα πιο εύκολο να κάνουμε προπονήσεις όλοι μαζί. Αν εξαιρέσεις τις δυσκολίες του πρωτοκόλλου, όπως π.χ. ότι κάνουμε κάθε 5 μέρες τεστ, ότι δεν μπορούμε να μαζευτούμε όλοι μαζί, ότι δεν μπορούμε να πάμε μία βόλτα, όλα τα υπόλοιπα κυλούν υπέροχα. Όταν δε ξεκινήσουν οι αγώνες θα γίνουν ακόμα πιο υπέροχα».

Θυμίζουμε ότι πρώτοι θα πέσουν στη μάχη ο Απόστολος Χρήστου και ο Κρίστιαν Γκολομέεβ με την LA Curent το διήμερο 16-17/10 κόντρα στην περσινή πρωταθλήτρια, Energy Standard, την Cali Condors και την NY Breakers. Το επόμενο διήμερο, 18-19-10 θα αγωνιστούν ο Ανδρέας Βαζαίος με την London Roar, ο Απόστολος Παπαστάμος και η Νόρα Δράκου με την Aqua Centurions, συν την DC Trident και την Team Iron.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts