ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολλανδία: Ετοιμάζει πλαφόν σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Πλαφόν σε ρεύμα και φυσικό αέριο πρόκειται να επιβάλει η Ολλανδία για τα συμβόλαια από την Πρωτοχρονιά του 2023, προκειμένου να θωρακίσει τους καταναλωτές απέναντι στην άνοδο των τιμών στην ενέργεια, σύμφωνα με την ολλανδική ραδιοτηλεόραση NOS.

Οι τιμές στην ενέργεια θα περιοριστούν στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2022 για τη μέση ποσότητα φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουν τα νοικοκυριά, όπως μετέδωσε η NOS επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Επιπλέον του πλαφόν στις τιμές, οι εταιρίες ενέργειας θα δεσμευτούν ότι τους επόμενους έξι μήνες δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία διακοπή παροχής και ότι θα προσφέρουν ξανά μακροπρόθεσμες συμβάσεις προκαθορισμένου κόστους.

Τα μέτρα θα προστεθούν στα σχέδια δαπάνης 16 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά που έχει η Ολλανδία, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των καταναλωτών, που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν ενέργεια και τρόφιμα. Τα κυβερνητικά σχέδια πρόκειται να παρουσιαστούν την Τρίτη (20.9.2022), μαζί με τον προϋπολογισμό του 2023.

Οι δαπάνες, που περιλαμβάνουν αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 10% και υψηλότερες επιδοτήσεις (με εισοδηματικά κριτήρια) για υγειονομική περίθαλψη και ενοίκια, θα καλυφθούν κυρίως από αυξήσεις φόρων που στοχεύουν επιχειρήσεις και εύπορους πολίτες στην Ολλανδία.

Διαβάστε ακόμη

Capital Economics: Η ενεργειακή κρίση θα χειροτερέψει πριν δούμε φως στο τούνελ

Πιο ακριβό από ποτέ το ψωμί στην Ευρώπη – Πόσο αυξήθηκε στην Ελλάδα (γραφήματα)

Τράπεζα της Αγγλίας: Σκέψεις για τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 33 ετών στα επιτόκια

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts