ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολλανδία – κορωνοϊός: Η τελευταία χώρα της ΕΕ που ξεκινά τους εμβολιασμούς

Οι καθυστερήσεις από ορισμένες χώρες να χορηγήσουν το εμβόλιο έχουν βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων

Η Ολλανδία αποφάσισε να επισπεύσει κατά δύο μέρες την έναρξη της εκστρατείας της εμβολιασμού κατά της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, ξεκινώντας την Τετάρτη. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η κυβέρνηση της χώρας, η οποία είναι η τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ξεκινά τους εμβολιασμούς.

Όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, το προσωπικό στα νοσοκομεία που έρχεται σε επαφή με ασθενείς Covid-19 θα είναι η πρώτη ομάδα που θα κάνει το εμβόλιο, μαζί με τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας στο νότιο τμήμα της χώρας.

Από την έναρξη των εμβολιασμών στην Ευρώπη, στις 27 Σεπτεμβρίου, οι καθυστερήσεις από ορισμένες χώρες να χορηγήσουν το εμβόλιο έχουν βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων, ιδίως στη Γαλλία.

Σημαντικές καθυστερήσεις

Ωστόσο, στην Ολλανδία, η καθυστέρηση είναι ακόμη πιο σημαντική, καθώς οι πρώτοι εμβολιασμοί προβλέπονται για σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των εκστρατειών στην ΕΕ και σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη των εμβολιασμών στη Βρετανία.

Οι αρχές της χώρας κάνουν λόγο για δυσκολίες στην υλικοτεχνική υποδομή και την αναγκαιότητα της έγκρισης ενός εμβολίου από τις εθνικές αρχές. Σήμερα (4/1) η Ολλανδία κατέγραψε 6.671 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, δηλαδή 757 περισσότερα σε σύγκριση με χθες.

Διαβάστε ακόμη

Διατηρείται το ανοδικό momentum στη Λεωφόρο Αθηνών – Με το δεξί το 2021

Wikipedia: Τα δημοφιλέστερα λήμματα στην Ελλάδα για το 2020

JPMorgan: Αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts