ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας – Σε 10 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία

Στα συλλαλητήρια συμμετείχε πλήθος μαθητών και εργαζομένων του Δημοσίου διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους

Ολοκληρώθηκαν το μαθητικό συλλαλητήριο και η απεργιακή κινητοποίηση που έλαβαν χώρα νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας.

Μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γονείς, το ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι στο Δημόσιο πραγματοποίησαν ξεχωριστό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Με συνθήματα «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή», και «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Παράλληλα, από τις 10:00 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) και άλλα σωματεία του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας μετά τα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν στην πορεία της ΑΔΕΔΥ και το μαθητικό συλλαλητήριο.

Υπενθυμίζεται ότι μικροένταση σημειώθηκε στο Σύνταγμα έξω απο τη Βουλή λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν ομάδα ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα που είχε εισχωρήσει στους συγκεντρωμένους άρχισε να προκαλεί καταστροφές ενώ έριξε και 2 μολότοφ.  Άμεση ηταν η επέμβαση των ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δέκα προσαγωγές έως τώρα.

Άνοιξε ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο»

Άνοιξε ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο». Ο σταθμός έκλεισε το πρωί με εντολή την Αστυνομίας λόγω συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts