ΓΕΝΙΚΕΣ

Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση από το βυτιοφόρο – Ανοίγει το ρεύμα προς Αθήνα στη νέα Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μετάγγιση του υγραερίου (7,5 τόνοι) από το βυτιοφόρο το οποίο πήρε φωτιά νωρίτερα σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε πριν λίγη ώρα η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σημειώνετα πως για περισσότερες από 7 ώρες παρέμειναν εγκλωβισμένοι κάποιοι οδηγοί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου εξαιτίας της μετάγγισης του υγραερίου.

Νωρίτερα για την πυρκαγιά στο βυτιοφόρο στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή Prime ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Βαθρακογιάννης δίνοντας ένα χρονικό από την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Όπως είπε: «Η διαδικασία όλη ξεκίνησε περίπου στις 12 και 20 σήμερα το μεσημέρι, όταν ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για πυρκαγιά σε βυτιοφόρο όχημα πλησίον του 40ου περίπου χιλιομέτρου της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, ανάμεσα στα Μέγαρα και στην Κακιά Σκάλα. 7, 2 τόνοι υγραέριο και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα ήταν αυτό που έφτασε ως πληροφορία στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος αναφορικά με το φορτίο του βυτιοφόρου και φυσικά αυτό το φορτίο αφορά ένα επικίνδυνο υλικό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε η διαδικασία (μετάγγισης) σε λίγο μάλλον θα έχει ολοκληρωθεί. Αυτό μπορεί να αφορά περίπου μισή ώρα, ίσως και 45 λεπτά[…] Βεβαίως υπάρχουν και οι επόμενες διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν παρουσία του τεχνικού ασφαλείας. Σε πρώτη φάση έχει γίνει μέριμνα για νερό σε όσους βρίσκονται στα ακινητοποιημένα οχήματα. Το ΕΚΑΒ έχει διαθέσει τέσσερα ασθενοφόρα και τέσσερις μηχανές.

Οι μηχανές για να κινούνται ανάμεσα στα οχήματα προκειμένου να καλύψουν ανάγκες παθολογικές που μπορεί να προκύψουν, αλλά και ασθενοφόρα που βρίσκονται σε σταθερά σημεία. Σε λίγη ώρα αναμένουμε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Χρειάζεται υπομονή από όλους μας. Είναι μια δύσκολη διαδικασία, μια επικίνδυνη διαδικασία. Σίγουρα έχει ταλαιπωρηθεί πολύς κόσμος, αλλά επαναλαμβάνω και πάλι δεν κάνουμε καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας.

The post Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση από το βυτιοφόρο – Ανοίγει το ρεύμα προς Αθήνα στη νέα Εθνική Αθηνών – Κορίνθου first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts