ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΑ: Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για θέματα ESG σε συνεργασία με την PwC Ελλάδας (pic)

Το UN SDSN ESG, το πρώτο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στη χώρα σε θέματα ESG και βιώσιμης ανάπτυξης, ξεκινάει τη λειτουργία του από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), σε συνεργασία με την PwC Ελλάδας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 36 ωρών, που για πρώτη φορά παρέχει στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό κατάρτισης σε θέματα ESG και βιώσιμης ανάπτυξης από το ΟΠΑ.

Σκοπός του είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν πλήρως τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) και να ενσωματώσουν με επιτυχία τα Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης κριτήρια (ESG) στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα διδάσκεται από καθηγητές διεθνούς φήμης, ερευνητές και επαγγελματίες από την αγορά και την PwC και απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, εργαζόμενους στα πρώτα βήματα της καριέρας τους και σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις για το ESG.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της PwC Ελλάδας και του ΟΠΑ και προσβλέπει στη συνεχή ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το UN SDSN ESG, στο οποίο συμμετέχει και το Ερευνητικό Εργαστήριο Κοινωνικοοικονομικής & Περιβαλλοντικής Αειφορίας (ReSEES) του ΟΠΑ, ακολουθεί δια ζώσης μοντέλο διδασκαλίας, ενώ οι διαλέξεις διεξάγονται σε διαδραστικό πλαίσιο, με τη χρήση σύγχρονων μελετών περίπτωσης (case studies).

Ο πρώτος κύκλος προγράμματος θα ξεκινήσει στις 23 Ιανουαρίου 2023 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του ΟΠΑ, από τις 23 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας προς τράπεζες: «Αυξήστε τώρα τα επιτόκια καταθέσεων»

JP Morgan: Κομβικό σημείο για την πορεία της Ελλάδας οι εκλογές του 2023

Ευρωκοινοβούλιο: Η Ρωσία κράτος – προαγωγός της τρομοκρατίας

 

ΠΗΓΗ NEWMONEY