ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΟΡΕΓΚΟΝ 2022: Η ευκαιρία της Μπολ να νικήσει τη Μακλάφλιν

Τα 400μ εμπόδια των γυναικών είναι από τα χάιλαϊτ του παγκόσμιου πρωταθλήματος και ο τελικός τους θα ξεπεράσει σε ενδιαφέρον και αυτόν των ανδρών. Η μονομαχία Σίντνι Μακλάφλιν και Φέμκε Μπολ είναι ο λόγος καθώς και η πιθανότητα ενός πολύ μεγάλου παγκόσμιου ρεκόρ.

του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]

Στα ημιτελικά που έγιναν τα ξημερώματα, τόσο η Αμερικανίδα όσο και η Ολλανδέζα προκρίθηκαν ξεκούραστα στον τελικό δίχως να βάλουν το 100%. Η Μακλάφλιν έτρεξε σε 52.17, μόλις 0,01 πιο αργά από την επίδοση που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο το 2019 στη Ντόχα η Νταλάιλα Μουχάμαντ (52.16).
Από την άλλη, η Μπολ τρέχει με μεγάλη άνεση και έκανε 52.84. Η Ολλανδέζα δε φαίνεται να έχει κουραστεί και τα περάσματα της στα εμπόδια είναι εξαιρετικά.
Είναι προφανές πως οι δυο τους θα διεκδικήσουν το χρυσό. Αν η Μακλάφλιν είναι σε κατάσταση να τρέξει μετά από δύο κούρσες και πίεση, κάτω από 51.50, σε ρυθμό παγκόσμιου ρεκόρ, θα κερδίσει. Αν όμως πάει κοντά στο 51.70 – 51.80 θα έχει πρόβλημα. Στον τελικό θα τρέξει στην 5η διαδρομή και η Μπολ θα την έχει μπροστά της καθώς τοποθετήθηκε στο Νο4. Αυτό σημαίνει ότι θα την ελέγχει σε όλη την κούρσα και αυτό που έχει να κάνει μέχρι την τελική ευθεία, είναι απλά να περνάνε τα εμπόδια μαζί. Αν το καταφέρει, στην ευθεία έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει την Μακλάφλιν. Η Μπολ έχει το πλεονέκτημα του διαδρόμου και θα κοιτάξει να το εκμεταλλευτεί. «Είμαι χαρούμενη που θα αγωνιστώ για πρώτη φορά σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο ημιτελικός ήταν καλός αλλά όχι σούπερ. Οι αντίπαλες μου ήταν κοντά, αλλά δεν έτρεξα στο 100%. Έχω απόθεμα για τον τελικό και είμαι έτοιμη για μία καλή κούρσα» τόνισε η Μπολ.
Από την άλλη πλευρά, η Μακλάφλιν παραδέχθηκε ότι νιώθει την πίεση. «Σήμερα μπορούσα να πάω και πιο γρήγορα. Τώρα πρέπει να ετοιμαστώ για τον τελικό. Θα τα δώσω όλα στην πίστα».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts