ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΟΡΕΓΚΟΝ 2022 – Κουρκουτσάκη: «Ανυπομονώ να αγωνιστώ»

Αν υπήρχε βραβείο για την πιο βελτιωμένη αθλήτρια την τελευταία διετία, αυτό θα πήγαινε δίχως δεύτερη σκέψη στην Έφη Κουρκουτσάκη. Μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να πετύχει στόχους που έμοιαζαν μακρινό όνειρο για την ίδια.

της Αγγελικής Μαγκανά
[email protected]

Όνειρο ζωής για πολλούς, πραγματικότητα για την ίδια, αύριο στις 16:15 θα εκκινήσει στα 35χλμ βάδην και από το πρώτο βήμα που θα κάνει από τα χιλιάδες που θα χρειαστεί μέχρι την γραμμή τερματισμού, θα είναι ήδη πετυχημένη.
Πριν λίγους μήνες αγωνίστηκε στο παγκόσμιο κύπελλο στο Μουσκάτ κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό στα 20χλμ υπό τις οδηγίες του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου ενώ στο βαλκανικό στη Γλυφάδα κατέκτησε ένα ακόμα αργυρό στα 35χλμ ούσα η μοναδική που έκανε ατομικό ρεκόρ σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, με 3:11:05 βελτιώνοντας το 3:12:07 που είχε από το 2021: «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε παγκόσμιο και κοιτάζω να το απολαύσω όσο περισσότερο μπορώ. Νιώθω ενθουσιασμό και δέος που θα αγωνιστώ με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου και αυτό θα με κάνει να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για μια θετική παρουσία. Ανυπομονώ να αγωνιστώ μαζί με τις συναθλήτριες μου, με τις οποίες ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι μήνες πριν στην προετοιμασία».
Η Κουρκουτσάκη, όπως όλη η αποστολή, βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στο Σιάτλ για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας έχοντας την ευκαιρία να εγκλιματιστούν καλύτερα: «Η προετοιμασία έχει βγει πολύ καλά. Στο Σιάτλ ήταν πολύ όμορφα και η πόλη σε ενέπνεε για να προπονηθείς και να κάνεις χιλιόμετρα, είχε ωραίο κλίμα και πολύ ωραίες διαδρομές. Το ταξίδι ήταν μεγάλο αλλά η παρέα ευχάριστη όποτε πέρασε όμορφα. Όταν φτάσαμε η αλήθεια είναι πως δεν δυσκολευτήκαμε στην προσαρμογή. Βρήκαμε τους ρυθμούς μας πολύ γρήγορα. Το ίδιο και όταν μεταφερθήκαμε σε Γιουτζίν μπαίνοντας σε αγωνιστικούς ρυθμούς».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts