ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΟΡΕΓΚΟΝ 2022: Ο μεγαλύτερος αγώνας της Αντιγόνης

Η πέμπτη ελληνική παρουσία σε αγώνα μεταλλίου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον είναι αυτή της τριάδας του βάδην στα 35χλμ που θα εκκινήσει σήμερα στις 16:15 με υψηλές προσδοκίες.

του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]

Μετά τα 20χλμ βάδην με την Κυριακή Φιλτισάκου και Χριστίνα Παπαδοπούλου, τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος, τον Χρήστο Φραντζεσκάκη στη σφυροβολία και την Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, άλλα τρία μέλη της ελληνικής αποστολή θα δοκιμαστούν σε τελικό.
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Χριστίνα Παπαδοπούλου και Έφη Κουρκουτσάκη είναι μεταξύ των 41 βαδιστριών από 20 χώρες που θα συμμετάσχουν στο επίπονο αγώνισμα των 35χλμ.
Η Ντρισμπιώτη κατεβαίνει έχοντας 2:47:48 που είναι η πέμπτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 41 βαδιστριών. Η πιο γρήγορη είναι η Κινέζα Σίτζιε Κιεγιάνκ με 2:43.06 και η Περουβιανή Κίμπερλι Γκαρσία Λεόν ακολουθεί από κοντά με 2:43:19. Ωστόσο, οι δυο αυτές αθλήτριες αγωνίστηκαν και στο 20αρι πριν από επτά μέρες (η Λεόν χρυσό και η Κιεγιάνκ χάλκινο) έχοντας επιπλέον επιβάρυνση. Το ίδιο ισχύει και για την Πολωνή Καταρίνα Ζιεμπλό που ήταν 2η στο 20αρι και στο 35αρι κατεβαίνει με 2:49:37. Από τις τρεις αθλήτριες, μόνο η εικόνα της Κινέζας δεν ήταν καλή στον τερματισμό καθώς έδειχνε εξουθενωμένη. Αντιθέτως Λεόν και Ζιεμπλό άφησαν την εντύπωση πως έχουν αρκετό… καύσιμο και για το 35αρι.
Εκτός των τριών, υπάρχει και η Μαοκούο Λι (Κίνα) που έχει φέτος 2:45:46 καθώς και η Γιαπωνέζα Σερένα Σονόντα με 2:45:48. Υπολογίσιμες είναι και οι Ισπανίδες Λάουρα Γκαρθία Κάρο (2:48:05), Πάολα Πέρεθ (2:48:27) καθώς και η Μαγκάλι Μπονίγια από το Εκουαδόρ (2:48:46).

Ελληνικές προσδοκίες

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έχει πολύ μεγάλη εμπειρία αλλά και τα διαπιστευτήρια από μεγάλους αγώνες. Ο αρχικός στόχος είναι η εξάδα που αν επιτευχθεί θα είναι τεράστια επιτυχία. Όμως σε έναν αγώνα βάδην 35χλμ πολλά μπορούν να συμβούν, όπως το είδαμε και στο 20αρι. Αν προκύψει κάτι παραπάνω από εξάδα για την Ντρισμπιώτη, δε θα αποτελέσει έκπληξη.
Η Χριστίνα Παπαδοπούλου είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αυτή και ο στόχος είναι η βελτίωση του 2:57:39 που είναι το ατομικό της. Βέβαια στα πόδια της έχει και το 20αρι πριν από μία εβδομάδα και αν κάνει ατομικό ρεκόρ η επιτυχία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Η τρίτη συμμετοχή είναι της Έφης Κουρκουτσάκη. Στο Όρεγκον ταξίδεψε έχοντας κάνει ατομικό ρεκόρ σε πολύ δύσκολες συνθήκες και αυτό το ρεκόρ (3:11:05) θα επιδιώξει να βελτιώσει.
Η στρατηγική του ελληνικού γκρουπ είναι η… παραδοσιακή του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου. Ξεκινάμε αργά και ανεβάζουμε στο δεύτερο μισό. Είναι απόλυτα πετυχημένη την τελευταία τριετία και εκτελείται άψογα από τις αθλήτριες του, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts