ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΟΡΕΓΚΟΝ 2022: Τα βλέμματα σε Μακλάφλιν – Μπολ

Ένα μήνα πριν, η Σίντνι Μακλάφλιν έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 51.41 και έπαιρνε αγκαζέ τον τίτλο του απόλυτου φαβορί στα 400μ εμπόδια. Φτάνοντας στον τελικό, ο χαρακτηρισμός «απόλυτο» δεν μπορεί να ευσταθεί με την εικόνα που έδειξε η Φέμκε Μπολ.

του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]

Από ανατροπές σε αυτό το παγκόσμιο, άλλο τίποτα. Όλμαν και Πέρκοβιτς οι «απόλυτες» στη δισκοβολία, το χρυσό πήγε στην Κινέζα Φενγκ. Ίνγκεμπριγκτσεν και Τσέρουιγιοτ θα «καθάριζαν» το 1500αρι, τελικά τους κέρδισε ο γιος του εκφωνητή του σταδίου (που είναι και ο προπονητής του).
Στον τελικό των 400μ εμποδίων των γυναικών που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου (05:50) οι τρεις πρωταγωνίστριες της κούρσας του αιώνα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο θα βρεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά από τότε.
Στο Τόκιο, η Μακλάφλιν ήταν στο Νο4, η Μπολ στο Νο5 και η Μουχάμαντ στο Νο7. Στο Όρεγκον, η Μπολ είναι στο Νο4 και θα ελέγχει την κούρσα έχοντας το πλεονέκτημα έναντι των δυο Αμερικανίδων που θα είναι στο Νο5 (Μακλάφλιν) και το Νο6 (Μουχάμαντ).

Η πιθανότητα της Μπολ

Ο προπονητής της Μπολ, Λορέ Μιουλί είναι ρεαλιστής όσον αφορά τον τελικό. «Στα χαρτιά η Μακλάφλιν είναι το φαβορί. Έχει κατέβει τέσσερις φορές τα 52 δευτερόλεπτα, τις δύο φέτος και η Φέμκε καμία. Ουσιαστικά βλέπω μία και μόνο πιθανότητα να κερδίσουμε τον τελικό. Η Φέμκε πρέπει να βγάλει τη Μακλάφλιν από τη ζώνη άνεσής της. Μπορεί όμως να είσαι ο κυρίαρχος του αγωνίσματος και να βρίσκεσαι ακόμα σε άριστη κατάσταση, αλλά αν έχεις έστω και μια στιγμή αμφιβολίας κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όλα μπορεί ξαφνικά να είναι διαφορετικά. Αυτή είναι η ευκαιρία για τη Φέμκε και τρέχοντας από το Νο4 πρέπει να τη βρει και να χτυπήσει» δήλωσε λίγο πριν τον τελικό ο Μιουλί και συμπλήρωσε: «Πριν από τους Ολυμπιακούς κάναμε πολλές κούρσες γιατί έπρεπε να αποκτήσει αγωνιστική εμπειρία. Έπρεπε να μάθει να αντιμετωπίζει την πίεση, να βιώσει πώς είναι να ξεκινάς ως φαβορί. Το ξέρει τώρα. Τεχνική, ταχύτητα, έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς από τότε. Είναι σε καλύτερη φόρμα από ό,τι πριν από ένα χρόνο στο Τόκιο. Γι’ αυτό φέτος επιλέξαμε να τρέξει λιγότερο».

Οι φιναλίστ θα τρέξουν 45 μέτρα μέχρι το πρώτο εμπόδιο άλλες εννέα φορές από 35 μέτρα με εννέα εμπόδια ύψους 76 εκατοστών και στο φινάλε η λύτρωση των 40 μέτρων μέχρι τον τερματισμό. Εκεί που μάλλον θα κριθεί η νίκη και ίσως το παγκόσμιο ρεκόρ που αν γίνει, νικήτρια θα είναι η Μακλάφλιν. Αν η κούρσα δεν πάει σε παγκόσμιο ρεκόρ, η Μπολ έχει μία πιθανότητα να φέρει στην Ευρώπη τον τίτλο.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts