ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΟΡΕΓΚΟΝ 2022 – Χάντσον Σμιθ: «Προσπάθησα να αυτοκτονήσω»

Ο Χάντσον Σμιθ μοιράζει μαθήματα για το πως να μην τα παρατάς, παρά τα όσα προβλήματα, ψυχικά ή σωματικά, μπορούν να εμφανιστούν στην ζωή σου και αν επιμείνεις οι κόποι σου θα ανταμειφθούν. Ο ίδιος ενώ προσπάθησε να αφαιρέσει μέχρι και την ίδια του την ζωή, τώρα βρίσκεται στο Όρεγκον και πανηγυρίζει το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

To 2018 στο Βερολίνο, o Mατ Χάντσον Σμιθ κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα, περνώντας πρώτος την γραμμή του τερματισμού στα 400μ και αφήνοντας στην δεύτερη και τρίτη θέση τον Κέβιν και Τζόναθαν Μπορλέ. Από τότε όμως ο Βρετανός πέρασε μια οδύσσεια με τραυματισμούς και την ψυχική του υγεία που τον ταλαιπωρούσαν και πραγματικά θα μπορούσαν να του κοστίσουν μέχρι και την ζωή. «Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν μια κόλαση. Ακόμα και το 2018 που κέρδισα στο ευρωπαϊκό, τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Το 2019 έσκισα τον Αχίλλειό μου και σακάτεψα το ισχίο μου. Το 2020 εμφανίστηκε ο κορονοϊός και μαζί του τεράστια προβλήματα ψυχικής υγείας», δήλωσε ο 27χρονος και έπειτα εξομολογήθηκε ότι: «Δεν το γνωρίζουν πολλοί αυτό, αλλά προσπάθησα ακόμα και να αυτοκτονήσω».

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Χάντσον Σμιθ προπονούνταν κανονικά και συνέχισε να αγωνίζεται, όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν τα ιδανικά: «Αγωνιζόμουν γνωρίζοντας ότι ήμουν τραυματισμένος και δεν ήμουν έτοιμος 100%. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν μπορούσα να πάω για διάφορους λόγους. Όσοι βρίσκονταν γύρω μου, από τον ατζέντη μου μέχρι την οικογένειά μου και την κοπέλα μου, δεν με άφησαν μόνο μου. Πολλοί στην ίδια κατάσταση με εμένα θα είχαν καταρρεύσει αλλά εγώ είχα καλή υποστήριξη».

Σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά που ήδη βασάνιζαν τον Χάντσον Σμιθ, στην συνέχεια έπρεπε να ξεπεράσει και την απώλεια. Ο Βρετανός πήρε την απόφαση να μετακομίσει στις ΗΠΑ για να κυνηγήσει ένα καλύτερο μέλλον για την καριέρα του και ενώ διέμενε εκεί, απεβίωσε ο προπονητής του Λόιντ Κόουαν και ο φυσιοθεραπευτής του Νίλ Μπλακ, ενώ αποχώρησε από την εθνική προπονητική ομάδα ο Στέβεν Μακγουάιρ. «Χάνοντας ανθρώπους σαν τον Λόιντ, που είχε μεγάλη επιρροή στην ζωή μου, σαν τον Μπλακ, που με μετέφερε από το Λάφμπορο στο Λονδίνο όταν διαγνώστηκα με τον τραυματισμό του Αχιλλείου και σαν τον Μακγουάιρ που μου τηλεφωνούσε συνεχώς, ένιωσα ότι είχα απομείνει στην Αμερική μόνος μου. Κατέρρευσα συναισθηματικά».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts