ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Ορθή η απόφαση της αναβολής του πανελλήνιου»

Η αναβολή του πανελληνίου πρωταθλήματος ταε κβο ντο, όχι μόνο δεν δυσαρέστησε τους αθλητές και τις αθλήτριες αλλά, μάλιστα την επικρότησαν ως μια πολύ σωστή κίνηση. 

του Αγαθοκλή Γαρδίκη
[email protected]

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα που ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει αυλαία την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου αναβλήθηκε λόγω της άσχημης κατάστασης στην χώρα μας με τον κορονοϊό και την δραματική αύξηση κρουσμάτων από την όμικρον. Τρεις πρωταθλητές Ελλάδος, οι Διονύσης Ραψομανίκης, Κωνσταντίνος Χαμαλίδης και Νάσια Μητσοπούλου τοποθετήθηκαν σχετικά με την απόφαση της ομοσπονδίας.

Ο δευτεραθλητής Ευρώπης Διονύσης Ραψομανίκης, έκρινε την απόφαση της ομοσπονδίας ως μια πολύ σωστή επιλογή, για την δεδομένη χρονική στιγμή. Η έξαρση του κορονοϊού θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε ορισμένους αθλητές και να χάσουν άδικα την συμμετοχή τους στην διοργάνωση. «Λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού πολλοί δεν θα μπορούσαν να πάρουν μέρος ή ακόμα και να προετοιμαστούν κατάλληλα για το πανελλήνιο», ανέφερε.

Ο χάλκινος μεταλλιούχος της Ευρώπης, Κωνσταντίνος Χαμαλίδης συμφώνησε κι αυτός με την αναβολή του πρωταθλήματος, επισημαίνοντας πως ήταν η καταλληλότερη κίνηση που θα μπορούσε να παρθεί την δεδομένη στιγμή. Ο Χαμαλίδης τόνισε πως η υγεία είναι πάνω από όλα και θα έπρεπε να την θέτουμε ως προτεραιότητα. «Δεν θα ήταν καθόλου ωραίο κάποιος αθλητής να χάσει το πανελλήνιο, επειδή νοσεί. Η ομοσπονδία μας πάντα κοιτάει το καλύτερο για τους αθλητές, οπότε ήταν αναμενόμενη η αναβολή του»

Η αργυρή πρωταθλήτρια της Κωνσταντινούπολης στο G1, Νάσια Μητσοπούλου, πρόσθεσε μεταξύ των προαναφερθέντων, ότι σκοπός του πανελληνίου είναι να συμμετέχουν όσον τον δυνατόν περισσότεροι αθλητές, προκειμένου να αναδειχθεί ο καλύτερος, γεγονός που στην παρούσα φάση είναι αδύνατον.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts