ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οριστικά μόνο εμβολιασμένοι στο Όρεγκον, το ίδιο θα συμβεί και στο Κάλι

Μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι θα επιτραπεί να αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών, γυναικών στο Όρεγκον και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, νεανίδων στο Κάλι.

του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]

Η απόφαση για το παγκόσμιο του Όρεγκον είναι οριστική και δε θα αφορά μόνο τους αθλητές. Πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να είναι και οι συνοδοί των αποστολών (προπονητές, παράγοντες), τα ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, φωτογράφοι) αλλά και οι φίλαθλοι. Προς το παρόν δεν υπάρχει διευκρίνιση για ιατρική εξαίρεση είτε με νόσηση είτε λόγω αδυναμίας εμβολιασμού. Το υγειονομικό πρωτόκολλο στις ΗΠΑ είναι πολύ αυστηρό, ωστόσο επειδή είναι ομόσπονδο κράτος από πολιτεία σε πολιτεία υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Για το Όρεγκον όμως είναι ξεκάθαρο πως θα ισχύσει το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Το ίδιο μέτρο όπως φαίνεται θα ισχύσει και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, νεανίδων (Κ20) στο Κάλι της Κολομβίας. Αυτή τη στιγμή τα μέτρα στην Κολομβία είναι πολύ χαλαρά και δεν απαιτείται για την είσοδο στη χώρα εμβολιασμός ή αρνητικό PCR τεστ. Το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος, είναι να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο στην υπηρεσία μετανάστευσης που διαθέτουν οι Κολομβιανοί για τους επισκέπτες στη χώρα τους. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ωστόσο, σε συνεργασία με την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (WA) θα ανακοινωθούν τα ιατρικά πρωτόκολλα της διοργάνωσης που είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνουν τον εμβολιασμό.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts