ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Εκατοντάδες παιχνίδια στη Λβιβ προς τιμήν των αδικοχαμένων παιδιών

Εκατοντάδες παιχνίδια τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης Λβιβ στην Ουκρανία για να τιμήσουν τα παιδιά που σκοτώθηκαν στον πόλεμο.

Καθώς η Ουκρανία θρηνεί τους νεκρούς της, δεκάδες άδεια παιδικά καροτσάκια, λούτρινα αρκουδάκια, παιχνίδια, κούκλες, ποδήλατα και πατίνια τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης Λβιβ, προς τιμήν των παιδιών που σκοτώθηκαν άδικα, μετά τη ρωσική εισβολή.

«217 παιδιά της Ουκρανίας δεν θα παίξουν ποτέ ξανά στην αυλή, δεν θα κάνουν ποδήλατο, δεν θα ζητήσουν από τη μητέρα τους να τους αγοράσει ένα νέο παιχνίδι», δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Ντνιπροπετρόβσκ, Βαλέντιν Ρεζνίτσενκο.

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, 217 παιδιά σκοτώθηκαν και 393 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία  προκάλεσε επισιτιστική κρίση στην Αφρική

Η Human Rights Watch (HRW) προειδοποίησε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει επιδεινώσει την κρίση επισιτιστικής ασφάλειας στις αφρικανικές χώρες.

Η έκθεση που δημοσιεύτηκε από το HRW τονίζει ότι οι περισσότερες αφρικανικές χώρες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην Ουκρανία και τη Ρωσία για τις εισαγωγές φυτικών ελαίων, λιπασμάτων και σιταριού, που αποτελούν την πλειοψηφία των προϊόντων.

Σύμφωνα με την έκθεση, πριν από τον πόλεμο, χώρες της Αφρικής, ιδιαίτερα η Νιγηρία, η Κένυα, το Καμερούν και η Αγκόλα αντιμετώπιζαν αυξανόμενες τιμές των τροφίμων λόγω ακραίων κλιματικών και καιρικών συνθηκών, όπως πλημμύρες, κατολισθήσεις και ξηρασίες, ενώ η πανδημία COVID-19 διέκοψε τις προσπάθειες παραγωγής και παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Πηγή: abcnews.al

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts