ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ουκρανία: Οι φιλορώσοι αυτονομιστές κήρυξαν πόλεμο στη Google

Οι αρχές των δύο φιλορωσικών αυτονομιστικών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν ότι απέκλεισαν την πρόσβαση στη μηχανή αναζήτησης της Google, κατηγορώντας την εταιρεία για παραπληροφόρηση και υποκίνηση σε βία.

Η Google «προωθεί την τρομοκρατία και τη βία σε βάρος όλων των Ρώσων, αλλά κυρίως σε βάρος του πληθυσμού του Ντονμπάς […] Αποφασίσαμε να μπλοκάρουμε τη Google στο έδαφός μας» ανακοίνωσε μέσω Telegram ο αυτονομιστής ηγέτης Ντένις Πουσίλιν.

Κατηγόρησε επίσης την αμερικανική εταιρεία ότι λειτουργεί ως μαριονέτα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης: Ρωσικό μπλόκο και στο Google News για τον έλεγχο της ενημέρωσης

«Εφόσον η Google σταματήσει να ακολουθεί την εγκληματική της πολιτική και συμμορφωθεί ξανά με τον νόμο, την ηθική και την κοινή λογική, τότε δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στις δραστηριότητές της» συνέχισε.

Η ανακοίνωση του ηγέτη του Ντονμπάς έρχεται μια μέρα αφότου έδωσε το παράδειγμα ο ηγέτης της γειτονικής αυτονομιστικής περιοχής του Λουχάνσκ, Λεονίντ Πασέτσνικ.

«Πόλεμος δεν είναι μόνο οι πύραυλοι που πλήττουν τις πόλεις μας αλλά και πλήθος ψευδών πληροφοριών που μας στέλνει η Ουκρανία. Αλίμονο, η Google έγινε το βασικό τους όπλο», ισχυρίστηκε.

«Μπορούμε και χωρίς τη Google. Εάν βελτιωθούν, εάν αρχίσουν να σέβονται τους πολίτες, τότε θα εξετάσουμε την αποκατάσταση» της μηχανής αναζήτησης, πρόσθεσε.

Οι φιλορωσικές αυτονομιστικές αρχές στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως και η Ρωσία, προσπαθούν να ενισχύσουν τον έλεγχό τους στην ενημέρωση από τότε που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου η επιχείρηση της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας.

Τον Μάρτιο η Ρωσία μπλόκαρε την πρόσβαση στο Facebook και το Instagram έπειτα από δικαστική απόφαση που χαρακτήρισε τη μητρική εταιρεία Meta Platforms εξτρεμιστική οργάνωση.

Την ίδια πολιτική εφάρμοσαν αργότερα το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts