ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση από τη Ρωσία στην Οδησσό – Καταστράφηκε το αεροδρόμιο

Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι όλες οι πυρηνικές δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στη λογική που καθορίζεται στα επίσημα έγγραφα, τα οποία έχουν στόχο την αποτροπή πυρηνικού πολέμου Οι κίνδυνοι για πυρηνικό πόλεμο να παραμείνουν στο ελάχιστο

Πυραυλική επίθεση από τη Ρωσία στην Οδησσό και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της πόλης, ανέφερε πριν από λίγο ο στρατός της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, η επίθεση κατέστρεψε τον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης του αεροδρομίου της Οδησσού, με αποτέλεσμα πλέον να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Εξάλλου, νωρίτερα η Ρωσία δήλωσε ότι πιστεύει πως οι κίνδυνοι ενός πυρηνικού πολέμου πρέπει να παραμείνουν στο ελάχιστο και ότι επίσης θα πρέπει να αποτραπεί οποιαδήποτε ένοπλη σύρραξη μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων.

Τις παραπάνω δηλώσεις έκανε σήμερα (30.4.2022) ο Βλαντίμιρ Γερμάκοφ, επικεφαλής της διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών, η οποία είναι αρμόδια για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων.

Οι δηλώσεις του Βλαντίμιρ  Γερμάκοφ αναμεταδόθηκαν από το Reuters, το οποίο επικαλείται τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS.

Ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι όλες οι πυρηνικές δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στη λογική που καθορίζεται στα επίσημα έγγραφα, τα οποία έχουν στόχο την αποτροπή πυρηνικού πολέμου. «Η Ρωσία ακολουθεί ξεκάθαρα αυτή την κατανόηση», τόνισε ο Γερμάκοφ.

Διαβάστε ακόμη

Ανάσταση τζίρου Μάρτιο και Απρίλιο παρά τον πόλεμο (πίνακας)

ΕΥΔΑΠ: «Ψαλίδι» στο ενεργειακό κόστος με μοχλό τις ΑΠΕ – Προχωρούν επενδύσεις €1,6 δισ.

Berkshire Hathaway: Πτώση για τα καθαρά κέρδη στα $5,46 δισ. το α’ τρίμηνο 2022

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts