ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Σφοδρές μάχες διεξάγονται στη Χερσώνα, σύμφωνα με τη Βρετανία

Σφοδρές μάχες σημειώνονται τις τελευταίες 48 ώρες καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους εναντίον της Ρωσίας στην επαρχία της Χερσώνας, δυτικά του ποταμού Δνείπερου, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού.

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν πυρά πυροβολικού κατά μήκος του ποταμού Ινχούλετς, παραπόταμου του Δνείπερου, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι γραμμές εφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων δυτικά του ποταμού είναι όλο και περισσότερο σε κίνδυνο», ανέφερε το υπουργείο σε μια ενημέρωση της υπηρεσίας πληροφοριών.

Η ενημέρωση στο Twitter

Πρόσθεσε πως επιπλέον ουκρανικά πλήγματα προκάλεσαν κι άλλες ζημιές στη γέφυρα Αντονίφσκι, παρότι η Ρωσία πραγματοποίησε προσωρινές επισκευές.

Στο μεταξύ, δεκατρείς ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα έναν στρατιωτικό διάδρομο αεροδρομίου και σιδηροδρομικές υποδομές στην περιοχή Κιρόχοβραντ της κεντρικής Ουκρανίας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας έναν αριθμό ανθρώπων, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Ο κυβερνήτης Αντρίι Ραϊκόβιτς έγραψε στο Telegram πως ομάδες διάσωσης εργάζονται στα σημεία που επλήγησαν και πως ένας μικρός τομέας της περιφερειακής πρωτεύουσας, Κροπβνίτσκιι, έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας των πληγμάτων.

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts