ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Το Κίεβο ξεκινά έρευνα για την επίθεση που σκότωσε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου

Η ουκρανική γενική εισαγγελία άνοιξε προδικαστική έρευνα για την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν σχεδόν 40 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου, την Παρασκευή.

Όπως ανέφερε, «το κράτος κατοχής χτύπησε το έδαφος της σωφρονιστικής αποικίας Νο. 120», σε μια επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκαν επίσης 130 άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης: Ο 16χρονος που έζησε για 90 μέρες ως αιχμάλωτος των Ρώσων αποκαλύπτει την ιστορία του

Η μια πλευρά κατηγόρησε την άλλη ότι πραγματοποίησε την επίθεση σε εδάφη που κατέχουν υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές.

Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα για έγκλημα πολέμου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε την Ρωσία ότι διέπραξε έγκλημα πολέμου, βομβαρδίζοντας το κέντρο κράτησης στην υπό ρωσικό έλεγχο πόλη Ολένιβκα, που στέγαζε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου.

«Καλώ τον ΟΗΕ, που διευκόλυνε την εκκένωση των Ουκρανών στρατιωτών από το Azovstal να καταδικάσει σθεναρά τη Ρωσία για τον βομβαρδισμό της εγκατάστασης κράτησης Olenivka και να επισκεφθεί την τοποθεσία για να διαπιστώσει όλα τα γεγονότα αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος. Καλώ επίσης την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να ελέγξει όλους τους Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου», έγραψε στο Twitter ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Η Ουκρανία και η Ρωσία κατηγόρησαν αλλήλους για το πλήγμα στην Ολένιβκα.

Η Μόσχα ανεβάζει στους 40 τους νεκρούς από την επίθεση.

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts