ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ουράνιο: Σε υψηλό έξι ετών – Αύξηση άνω του 15% στην τιμή

Από τις αρχές του χρόνου η επενδυτική Sprott Inc. προχώρησε σε μαζικές αγορές ουρανίου, οι οποίες πολλές φορές έφταναν ακόμη και τις 500.000 λίβρες την ημέρα

Σε υψηλό έξι ετών βρίσκεται πλέον το ουράνιο, καταγράφοντας αύξηση στην τιμή άνω του 15%, εν μέρει λογω της επιθετικής πολιτικής που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα από επενδυτική εταιρεία που συγκεντρώνει μεγάλα αποθέματα του χημικού στοιχείου.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές του χρόνου η επενδυτική Sprott Inc. προχώρησε σε μαζικές αγορές ουρανίου, οι οποίες πολλές φορές έφταναν ακόμη και τις 500.000 λίβρες την ημέρα.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας και στον λογαριασμό που διατηρεί στα social media, η ποσότητα ουρανίου που έχει συγκεντρώσει έχει ξεπεράσει τα 24 εκατ. λίβρες.

Σύμφωνα με τη Yellow Cake Plc, που ειδικεύεται στις επενδύσεις σε ουράνιο, τα συνολικά αποθέματα για το 2020 έφταναν τα 92,2 εκατ. λίβρες.

Την προηγούμενη εβδομάδα η τιμή του ουρανίου κατέγραψε αύξηση άνω του 15%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε εβδομαδιαίο επίπεδο εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία και πριν την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011, που μείωσε κατακόρυφα τη ζήτηση για ουράνιο.

Η αύξηση στην τιμή του χημικού στοιχείου που χρησιμοποιείται ευρέως ως καύσιμο σε πυρηνικούς αντιδραστήρες έχει επωφελήσει την Cameco Corp., μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής ουρανίου στον κόσμο, που είδε την τιμή της μετοχής της να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο μετά το 2014.

Διαβάστε ακόμη

Άλμα 16,2% του ΑΕΠ: Έως €1 δισ. χώρος για «έξτρα» ελαφρύνσεις

Morgan Stanley: Γιατί προτιμά τη Eurobank – Οι τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

HBO Max: Έρχεται και στην Ευρώπη – Από πότε θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία streaming

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts