ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Αντωνίου πρώτος λαμπαδηδρόμος

Ο χιονοδρόμος Γιάννης Αντωνίου θα είναι πρώτος λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2022 που θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία στις 18 Οκτωβρίου, στις 11:30.

Ο Αντωνίου γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1995 στο Καρπενήσι. Ξεκίνησε την χιονοδρομία το 1999 όταν ήταν 4 ετών, ως αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου. Είναι μέλος της Εθνικής ομάδας χιονοδρομίας, έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 340 διεθνείς αγώνες, μεταξύ αυτών σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα νέων και σε πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών αλπικού σκι.
Μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του είναι τα δύο χάλκινα μετάλλια στο σλάλομ και στο γιγαντιαίο σλάλομ που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων το 2012, στο Ροκαράσο της Ιταλίας.
Ήταν ξανά ο πρώτος λαμπαδηδρόμοςτο 2013, στην αφή για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014.
Έχει συμμετάσχει ακόμα μια φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς, το 2018 στην Πιονγκτσανγκ.

Την επόμενη μέρα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τελευταία Λαμπαδηδρόμος θα είναι η αθλήτρια της χιονοδρομίας Παρασκευή Λαδοπούλου. Για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό δεν θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους και μετά την Αρχαία Ολυμπία η Ολυμπιακή φλόγα θα μεταφερθεί στην Ακρόπολη όπου και θα διανυκτερεύσει για να πάει στις 19 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου στις 12:00 θα παραδοθεί στην αντιπροσωπεία της οργανωτικής επιτροπής.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts