ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο εφιάλτης του πληθωρισμού επιστρέφει στη Wall Street: Βουτιά 3,18% έκανε ο Nasdaq – Ισχυρές πιέσεις σε Dow Jones και S&P 500

Έντονες πιέσεις δέχτηκαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου – Η μετοχή της Coinbase έκανε βουτιά 26,40%, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων του πληθωρισμού

Αίσθημα απογοήτευσης δημιούργησαν στους επενδυτές τα στοιχεία του πληθωρισμού, προκαλώντας ισχυρές πιέσεις στη Wall Street, η οποία από την προηγούμενη εβδομάδα προσπαθεί να ορθώσει ανάστημα.

Τα στοιχεία του πληθωρισμού δείχνουν αύξηση κατά 8,3% τον Απρίλιο, ρυθμός ταχύτερος από αυτόν που εκτιμούσαν οι αναλυτές (8,1%), παραμένοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών, «φρενάροντας» τη διάθεση των traders.

Αδύναμος κρίκος της σημερινής συνεδρίασης ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ενώ ακολούθησαν από κοντά Dow Jones και S&P 500.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 326 μονάδων ή 1,01% στις 31.834 μονάδες, ενώ ενδοσυνδριακά, τις πρώτες ώρες, επιχείρησε αρκετές φορές να βρει βηματισμό με συνεχείς εναλλαγές προσήμων.

Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,64% στις 3.935 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκανε βουτιά 3,18% στις 11.364 μονάδες.

Αξίζει σημειωθεί ότι τα υψηλότερα επιτόκια ισοδυναμούν με «κακά μαντάτα» τόσο για την πορεία των μετοχών όσο και για την πορεία του ΑΕΠ. Γι’ αυτό τον λόγο, ο S&P 500 βρίσκεται ήδη σε επίπεδα κατά 17% χαμηλότερα σε σχέση με την έναρξη του 2022.

Έντονες πιέσεις δέχτηκαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, βυθίζοντας τον Nasdaq. Η Meta Platforms υποχώρησε 4,64% και το Netflix κατέγραψε απώλειες 6,47%, ενώ η Microsoft υποχώρησε 3,38%.

Η μετοχή της Coinbase έκανε βουτιά 26,40%, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων. Το bitcoin βούτηξε 8% κάτω από τα 30.000 δολάρια μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό αλλά επέστρεψε γρήγορα σε θετικό έδαφος.

Η απόδοση του 10ετούς παρέμεινε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 3%. Ειδικότερα το yield του 10ετούς υποχώρησε κατά επτά μονάδες βάσης στο 2,92%.

Διαβάστε περισσότερα

JP Morgan: Γιατί επιμένει να βλέπει αξία στις ελληνικές τράπεζες

Πλειστηριασμοί: Άλλαξαν χέρια το King Lodge και το Larissis Station (pics)

Όμιλος Βιοχάλκο: Η Sovel επενδύει στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις πλωτών ανεμογεννητριών στον Βόλο

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts