ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Εlon Musk κατηγορεί το Twitter για απάτη αναφορικά με τον αριθμό των bots

Tην Πέμπτη το Twitter απέρριψε τους ισχυρισμούς του Elon Musk, o οποίος σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ δήλωσε ότι εξαπατήθηκε υπογράφοντας τη συμφωνία εξαγοράς της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με το Twitter, οι ισχυρισμοί αυτοί είναι παράλογοι και αντίθετοι με την πραγματικότητα.

Αφού αποχώρησε από τη συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά τώρα, με αγωγή κατηγορεί την εταιρεία ότι είχε αποκρύψει τον πραγματικό αριθμό ψεύτικων λογαριασμών, κατηγορώντας την για απάτη.

«Σύμφωνα με τον Musk που είναι ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής πολλών εταιρειών που έχουν ως συμβούλους τραπεζίτες και δικηγόρους της Wall Street, ο ίδιος εξαπατήθηκε από το Twitter για την υπογραφή μιας συμφωνίας εξαγοράς του έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η ιστορία είναι παράλογη και αντιφατική ως προς τα γεγονότα», αναφέρει δικαστικό έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε από το Twitter.

Από την πλευρά του Musk ισχυρίζονται ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί ήταν τουλάχιστον το 10% των καθημερινών ενεργών χρηστών του Twitter που βλέπουν διαφημίσεις.  Ωστόσο, το Twitter αμφισβητεί συνεχώς αυτόν τον ισχυρισμό, δηλώνοντας ότι αυτοί οι ψεύτικοι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των καθημερινών χρηστών στην πλατφόρμα.

Ακόμα, οι δικηγόροι του Elon Musk υποστηρίζουν ότι το Twitter απέκρυψε και τον αριθμό των χρηστών που βλέπουν διαφημίσεις. Σύμφωνα με την κατάθεση, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, 65 εκατομμύρια από τους 229 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες του Twitter δεν έβλεπαν διαφημίσεις.

Για την υπόθεση αυτή έχει προγραμματιστεί μία δίκη που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts