ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι ελέγχει έντεκα στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Σε δήλωση ότι έχει πάρει τον έλεγχο έντεκα στρατιωτικών θέσεων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της χερσαίας εκστρατείας προχώρησε το Σάββατο ο ισραηλινός στρατός. Επιπλέον, ανέφερε ότι χτύπησε και άλλες σήραγγες και ύποπτους τρομοκράτες στο παλαιστινιακό έδαφος στη διάρκεια της νύχτας, ενώ την Παρασκευή το πολεμικό ναυτικό επιτέθηκε σε αποθήκες όπλων της οργάνωσης.

Τα πυρά ρουκετών από τη Γάζα στο νότιο Ισραήλ συνεχίστηκαν σήμερα με τις σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού να ηχούν σε μια μεθοριακή κοινότητα κοντά στη Γάζα.

Ο πόλεμος στη Γάζα, που διανύει την 36η ημέρα του, ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου με επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και τον βομβαρδισμό της Γάζας από το Ισραήλ που ακολούθησε.

Το Ισραήλ αναθεώρησε χθες προς τα κάτω τον επίσημο εκτιμώμενο απολογισμό των νεκρών από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, σε περίπου 1.200 ανθρώπους από περισσότερους από 1.400.

Η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα έχει σκοτώσει 11.078 ανθρώπους, κυρίως αμάχους, και έχει τραυματίσει πάνω από 27.490 ανθρώπους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γάζας η οποία ελέγχεται από τη Χαμάς.

Διακόπηκαν οι επιχειρήσεις στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε πως οι επιχειρήσεις στο νοσοκομειακό συγκρότημα Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο στο θύλακα, διακόπηκαν σήμερα επειδή εξαντλήθηκαν πλήρως τα καύσιμα.

«Ως αποτέλεσμα, ένα νεογέννητο μωρό πέθανε μέσα στη θερμοκοιτίδα, όπου βρίσκονται 45 μωρά», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Ασράφ αλ-Κίντρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Γάζα.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, για τις οποίες κάτοικοι είπαν πως όλη τη νύχτα έδιναν μάχες με ενόπλους της Χαμάς μέσα και γύρω από την Πόλη της Γάζας όπου βρίσκεται το νοσοκομείο, δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

«Η κατάσταση είναι χειρότερη απ’ ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Είμαστε πολιορκημένοι μέσα στο Ιατρικό Συγκρότημα Αλ Σίφα και η κατοχή έχει στοχοθετήσει τα περισσότερα από τα κτίρια μέσα σ’ αυτό», δήλωσε τηλεφωνικά ο Κίντρα.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν δηλώσει πως μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι έκαναν τον περασμένο μήνα μια αιματηρή επιδρομή στο νότιο Ισραήλ, έχουν τοποθετήσει κέντρα διοίκησης κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα και άλλα νοσοκομεία στη Γάζα.

Η Χαμάς αρνείται ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε πως τα αυξανόμενα ισραηλινά πλήγματα πάνω σε νοσοκομεία ή κοντά σ’ αυτά θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς, το ιατρικό προσωπικό και χιλιάδες εκτοπισμένους που έχουν βρει καταφύγιο μέσα και γύρω από τα κτίριά τους.

«Οι δυνάμεις κατοχής πυροβολούν τους ανθρώπους που κινούνται μέσα στο συγκρότημα, πράγμα που περιορίζει τη δυνατότητά μας να κινούμαστε από το ένα τμήμα στο άλλο. Μερικοί προσπάθησαν να φύγουν από το νοσοκομείο και τους πυροβόλησαν», δήλωσε ο Κίντρα προσθέτοντας πως δεν υπάρχει ηλεκτρικό ούτε Ίντερνετ.

The post Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι ελέγχει έντεκα στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts