ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Καραμαρίνοφ πρόεδρος, με «αγκάθι» τον Γκαρσία

Ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ είναι και επίσημα ο 6ος πρόεδρος στην ιστορία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, ωστόσο όμως δε φαίνεται να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Η εκλογή του Καραμαρίνοφ δεν αποτελεί είδηση καθώς ο Βούλγαρος πρόεδρος της βουλγάρικης και βαλκανικής ομοσπονδίας έπαιζε μόνος του, μετά την απόφαση του Λίμπορ Βαρχάνικ να μην είναι υποψήφιος για την προεδρική θέση. Οπότε μέσα από την προεδρική εκλογή, ο Καραμαρίνοφ δεν μέτρησε τις δυνάμεις του, κάτι που έγινε στην εκλογή για τη θέση του αντιπροέδρου.
Ο Εσθονός Έρικ Τεϊγκαμάγκι, υπήρξε στενός συνεργάτης του Σβέιν Άρνε Χάνσεν και έχει τη στήριξη των σκανδιναβικών και βαλτικών χωρών. Εκεί βρήκε πρόσφορο έδαφος για συμμαχίες ο Καραμαρίνοφ που δεν έχει φίλους στη δύση και αυτόν στήριξε σύμφωνα με το ρεπορτάζ για τη θέση του αντιπροέδρου. Ωστόσο το δυτικό μπλοκ αποδείχθηκε ισχυρότερο και μπήκε πίσω από το Γάλλο Ζαν Γκαρσία (φωτογραφία) που είναι ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΑ. Ο ισπανοθρεμμένος (γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σαμπαντέλ της Καταλονίας) Γκαρσία, ήταν και παλιότερα αντίπαλος του Καραμαρίνοφ, αλλά τότε είχε ηττηθεί. Η εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου τον φέρνει ξεκάθαρα στον προθάλαμο της προεδρικής υποψηφιότητας στην επόμενη εκλογική διαδικασία. Εκεί που θα έχει καλύτερη τύχη και ο υπερφιλόδοξος Ούγγρος, Μάρτον Γκιουλάι που απέτυχε να εκλεγεί αντιπρόεδρος.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts