ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο κεραυνός της ETU που «ξάφνιασε» την ΕΛΟΤ

Την έκπληξη της για την τιμωρία από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία τάε κβον ντο (ETU) εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ελληνική ομοσπονδία (ΕΛΟΤ). Περιέργως βέβαια καθώς ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής (Πραγαλός) και ο πρόεδρος της ελληνικής (Φυσεντζίδης) υπήρξαν στενοί συνεργάτες και διατηρούν εξαιρετική σχέση.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά σχέση του Σάκη Πραγαλού (δεξιά στη φωτογραφία) με τον Μιχάλη Φυσεντζίδη (αριστερά στη φωτογραφία) με τον δεύτερο να αποτελεί τη συνέχεια του πρώτου στην ελληνική ομοσπονδία. Ο συγκεκριμένος «μπαμπούλας» του αποκλεισμού της Ελλάδας από τον Έλληνα πρόεδρο της ETU δεν είναι φρέσκια είδηση. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και το σημείο διαμάχης αφορά το πολύ μεγάλο έσοδο που προκύπτει από τα πτυχία προπονητικής που μοιράζουν ETU και ΕΛΟΤ, τα οποία όμως για πολλά χρόνια η ΓΓΑ επιμένει να μην αναγνωρίζει καθώς δε θέλει να κάνει διακρίσεις μεταξύ των αθλημάτων και φυσικά δε θέλει να υποβαθμίσει τα ΤΕΦΑΑ.
Η ΕΤU τραβάει το σχοινί και ΕΛΟΤ συμμαχεί μαζί της βγάζοντας ανακοίνωση, περισσότερο για το… θεαθήναι καθώς ουδείς μέσα στο τάε κβον ντο, πείθεται ότι δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας Φυσεντζίδη – Πραγαλού.

Η ανακοίνωση της ΕΛΟΤ

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η τιμωρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάε κβον ντο (ΕΛΟΤ) από την Ευρωπαϊκή Ένωση Τάε κβον ντο (ETU). Η γνωστοποίηση μέσω του Τύπου της τιμωρίας που αφορά στην ΕΛΟΤ, θυμίζει μαύρες εποχές της ETU, η οποία επέτρεπε στο ψευδοκράτος του Ντεντκάς να συμμετέχει στα ευρωπαϊκά της πρωταθλήματα. Όπως τότε, έτσι και τώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Τάε κβον ντο , αντί να μπει στη διαδικασία να λύσει ένα μείζον θέμα μέσω διαλόγου, αποφασίζει να τιμωρήσει αδικαιολόγητα τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, αποκλείοντάς τους από τις διοργανώσεις της.

Το μείζον αυτό θέμα, αφορά αποκλειστικά τους Έλληνες προπονητές και εκεί θα χρειαστεί να εστιάσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, οι οποίοι θα  πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση. Μία μόνιμη και νόμιμη λύση, η οποία θα προστατεύει πρωτίστως το κύρος των Ελλήνων προπονητών του Ολυμπιακού τάε κβον ντο. Αναγνωρίζουμε ότι οι σχολές προπονητών της ETU, έχουν αφήσει δυστυχώς ανοιχτές πληγές σε όλους όσοι την παρακολούθησαν, κι αυτές πρέπει να επουλωθούν και να δοθεί μια οριστική λύση.

Η ΕΛΟΤ, από την πλευρά της, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων διεκδικώντας και εν τέλει ιδρύοντας σχολή προπονητών Γ` κατηγορίας το 2018. Από αυτήν αποφοίτησαν πλέον των 200 νέοι προπονητές, κάποιοι εκ των οποίων μέσα στο 2022 θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν το δίπλωμά τους σε πτυχίο Β` κατηγορίας. Παράλληλα, η ΕΛΟΤ θα αιτηθεί άμεσα την πραγματοποίηση μίας νέας σχολής προπονητών Γ` κατηγορίας, στην οποία θα μπορούσαν να συμμετέχουν και όλοι οι ενδιαφερόμενοι με το πτυχίο της ETU. 

Για τη διοίκηση της ΕΛΟΤ, ζητούμενο τη δεδομένη στιγμή είναι η άμεση τακτοποίηση εκκρεμοτήτων του παρελθόντος. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα δοθεί έγκαιρα λύση σε ένα τόσο σημαντικό  και καίριο ζήτημα, προς όφελος των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που μέσα στο 2022 θα κυνηγήσουν το όνειρό τους για διεθνείς διακρίσεις και παρουσία στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του 2024, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts