ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Ο πιο ωραίος τίτλος που έχουμε κατακτήσει»

Με αμιγώς ελληνική σύνθεση, η ομάδα πόλο των γυναικών του Ολυμπιακού, έγραψε ιστορία στη Βουδαπέστη κατακτώντας την ευρωλίγκα. Μάλιστα νίκησε σε ημιτελικό και τελικό, δύο ουγγρικές ομάδες, οι οποίες ήταν από την αρχή τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Χάρης Παυλίδης, είναι ο πρωτομάστορας αυτής της εξαιρετικής ομάδας που παίζοντας εξαιρετικό πόλο έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και έχει μπροστά της χρόνια καθώς ήταν και η πιο νεανική από τις φιναλίστ «Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Όταν το Σεπτέμβριο ξεκινήσαμε αυτή την πορεία και τελευταία στιγμή δηλωθήκαμε στην Ευρώπη. Εγώ επέμενα και έλεγα στον πρόεδρο ότι αυτή η ομάδα μπορεί να μην έχει την ποιότητα άλλων χρόνων αλλά διαθέτει μια τρομερή χημεία, με τις μικρές που ήρθαν και έδεσαν με τις μεγάλες και έχουμε πιθανότητες να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Λέγοντας μεγάλα πράγματα το μυαλό μου μπορεί να ονειρευόταν το πρωτάθλημα Ευρώπης, αλλά δεν μπορούσα να το πω.  Δεν το είχαμε πάρει άλλες χρονιές με πολύ πιο ποιοτικό ρόστερ και έμπειρες αθλήτριες και το πήραμε φέτος με κορίτσια γεννηθέντα το 2001, το 2002, 2004 και το 2005, τα περισσότερα προερχόμενα είτε από τις ακαδημίες και τα ηλικιακά, είτε ερχόμενες εδώ σε ηλικία 14 χρονών. Γίνανε γυναίκες στον Ολυμπιακό. Κέρδισαν τρόπαια στην Ελλάδα, κέρδισαν τρόπαια στην Ευρώπη έπαιξαν στις Εθνικές ομάδες. Ακολούθησαν μια διαδικασία που για αυτό το λόγο είμαι πολύ υπερήφανος που έστησα στον Ολυμπιακό» τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε: «Κάνοντας την αρχή με τις Ακαδημίες καταφέραμε να πάρουμε πρωταθλήματα και στις Ακαδημίες και στις Γυναίκες και ευρωπαϊκά και όλα, έχοντας ένα σύστημα δουλειάς και αφήνοντας μια παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια. Ο Ολυμπιακός είτε είμαι εγώ είτε είναι κάποιος άλλος δεν θα έχει ανάγκη κανέναν. Εύχομαι στο φίλο μου το Θοδωρή (σ. Βλάχο), να μας φτάσουν και να μας ξεπεράσουν αν μπορούν. Ξέρω ότι το έργο τους είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά έχω εμπιστοσύνη και στο Θόδωρο και στα παιδιά και του το έχω πει».

Διαμαντοπούλου: «Αυτό το ευρωπαϊκό έχει μια ιδιαίτερη γεύση»

Από τις πρωταγωνίστριες του φάιναλ φορ της Βουδαπέστης, η σταθερά καλή και σημαντική σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Η τερματοφύλακας του Ολυμπιακού τόνισε τη… διαφορετικότητα αυτού του τίτλου. «Eννοείται ότι αυτό το ευρωπαϊκό έχει μια ιδιαίτερη γεύση. Δεν μπορώ να πω ότι δεν το πιστέψαμε και δεν το περιμέναμε. Ήταν κάτι το οποίο ήρθε σε καιρούς πολύ δύσκολους και όλες οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Παρ’ όλα αυτά η χημεία της ομάδας ήταν ικανή για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Τα καταφέραμε και επιστρέψαμε στην κορυφή της Ευρώπης».

Μ. Πλευρίτου: «Ο πιο ωραίος τίτλος που έχουμε κατακτήσει»

Για τον πιο ωραίο τίτλο που έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός μίλησε η Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Πραγματικά αυτός ο τίτλος είναι ο πιο ωραίος που έχουμε κατακτήσει. Υπήρχε πάρα πολύ συναίσθημα και είμαι υπερήφανη για όλα τα κορίτσια. Αυτή η ομάδα άξιζε να είναι στην κορυφή για αυτό και βρισκόμαστε εδώ. Οι νεαρές κοπέλες βοήθησαν όλες και στάθηκαν άξια στις περιστάσεις».  

Μυριοκεφαλιτάκη: «Με όλα αυτά τα εμπόδια, καταφέραμε να πάρουμε το ευρωπαϊκό»

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη: «Ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία για όλα τα κορίτσια. Το χρωστάγαμε στους εαυτούς μας και την ομάδα. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά φέτος, χωρίς αγώνες, χωρίς πολλές προπονήσεις και καταφέραμε με όλα αυτά τα εμπόδια να πάρουμε το ευρωπαϊκό. Είμαστε μια πολύ καινούργια ομάδα με νεανικό κορμό είναι μια τεράστια επιτυχία και νομίζω ότι θα έρθουν και άλλες στο μέλλον».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts