ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο προσωρινός Καραμαρίνοφ, γίνεται επίσημα πρόεδρος

Ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ από αύριο θα είναι και επίσημα πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο νυν πρόεδρος της βουλγάρικης και της βαλκανικής ομοσπονδίας, κατάφερε να είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου καθώς ο Λίμπορ Βαρχάνικ (πρόεδρος της τσέχικης ομοσπονδίας) έκανε πίσω έχοντας αναλάβει το μεγάλο εγχείρημα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων το 2022 στο Μόναχο.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν αύριο στο ξενοδοχείο της Λωζάνης, Ρόιαλ Σαβόι και όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εκλογή του αντιπροέδρου όπου οι υποψήφιοι είναι τρεις και στις δύο θέσεις μελών του συμβουλίου που έχουν αδειάσει και οι υποψήφιοι είναι τέσσερις.
Για τη θέση του αντιπροέδρου υποψήφιοι είναι ο αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής της Εσθονίας, πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου και νυν μέλος του συμβουλίου της ΕΑ, Έρικ Τεϊγκαμάγκι. Ο ισπανοθρεμμένος και πολυπράγμων Γάλλος Ζαν Γκαρσία που είναι αντιπρόεδρος στη γαλλική ομοσπονδία στίβου και ο φιλόδοξος Ούγγρος Μάρτον Γκιουλάι που εκφράζει τη νέα γενιά. Η μάχη θα είναι αμφίρροπη με τον Γκαρσία να έχει ένα μικρό προβάδισμα καθώς φαίνεται να έχει τη στήριξη του Καραμαρίνοφ.
Όσον αφορά τις δύο θέσεις των μελών στο συμβούλιο τις διεκδικούν οι Γιούργκεν Κέσινγκ (Γερμανία), Φρανκ Καρέρας (Γιβαλτάρ), Χένρικ Ολζέφσκι (Πολωνία) και Λουίς Φιγκουεράδο (Πορτογαλία).

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts