ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο ΣΕΓΑΣ, οι χυδαιότητες, τα ψέμματα και οι συκοφαντίες στελεχών και πληρωμένων κουκουλοφόρων

Οι τελευταίοι 18 μήνες, ήταν οι μήνες της μεγάλης υπομονής. Δεχθήκαμε πολλή λάσπη, η χυδαιότητα ξεπέρασε τα όρια και τα στημένα δημοσιεύματα στοχοποίησαν κάθε άποψη που ήταν διαφορετική από την καθεστωτική. Αλλά ως εδώ. Το ποτήρι ξεχείλησε και πλέον δε θα μένει αναπάντητο τίποτα.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Στελέχη του ΣΕΓΑΣ και διάφοροι keyboard warriors μέσα από αρκετά fake προφίλ, χυδαιολογούσαν και συνεχίζουν να το κάνουν φτάνοντας σε σημείο να κάνον λόγο για «πληρωμένους δολοφόνους με χρήματα της ΕΡΤ». Όλα αυτά σε μία σελίδα του facebook αφιερωμένη κατά τα άλλα στον κλασσικό αθλητισμό που όμως το μόνο που κάνει είναι να καλλιεργεί την αντιπαλότητα, να χουλιγκανίζει και να χυδαιολογεί, υπό την ανοχή του συμβούλου διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, Γιάννη Κουτσοφλίνη πως ως διαχειριστής είναι αυτός που δίνει την έγκριση. Η υπόθεση έχει οδηγηθει στην δικαιοσύνη και την έχει αναλάβει εισαγγελέας. Ήδη αρκετά ψεύτικα προφίλ εξαφανίστηκαν όπως και αρκετές χυδαίες και συκοφαντικές αναρτήσεις.

Το Sportsfeed

Από την πρώτη μέρα που το Sportsfeed υπάρχει είναι σταθερό στις απόψεις του δίχως να παρεκλίνει στο παραμικρό. Το ρεπορτάζ του πάντα ενοχλούσε τους καρεκλοκένταυρους. Το 2015 ήμασταν το μοναδικό site της κατηγορίας των Ολυμπιακών αθλημάτων και τα «άλλα σπορ» όπως τα λένε οι μπασκετικοί και ποδοσφαιρικοί δημοσιογράφοι, ήταν εξαφανισμένα από τα ελληνικά ΜΜΕ. Οι ομοσπονδίες ανέβαζαν τα αποτελέσματα των αγώνων μετά από μέρες και αν δεν κλωτσούσες μια μπάλα ή έστω δεν την κάρφωνες σε κάποια μπασκέτα, δεν ασχολούνταν κανείς μαζί σου. Εν έτη 2021, όλα έχουν αλλάξει. Η ενημέρωση στα Ολυμπιακά αθλήματα, η δημοφιλία των αθλητών και των αθλητριών και κυρίως οι απολαβές τους από χορηγίες. Δόξα το Θεό μιμητές ακολούθησαν αρκετοί (όσο άντεξαν) και αντιγραφείς επίσης που δίχως να διστάζουν προχωρούν σε λογοκλοπή χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να αλλλαζουν λέξη από τα γραφόμενα μας.
Κάνουμε ρεπορτάζ, γράφουμε την αλήθεια και αυτό ενοχλεί. Λίγους βέβαια καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2021 η αναγνωσιμότητα του Sportsfeed εκτοξεύτηκε φτάνοντας τα 3,2 εκατομμύρια μοναδικούς αναγνώστες. Και το πιο σημαντικό: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ. Ούτε μισό σεντς δεν έφυγε από τον ελληνικό αθλητισμό προς το Sportsfeed. Mόνο πληρώνουμε.

Τα «συμβόλαια σκλαβιάς» των 156.000 ευρώ

Πολλές φορές στελέχη του ΣΕΓΑΣ σε επίσημες ανακοινώσεις της ομοσπονδίας και επίσημες επιστολές προς τα σωματεία έκαναν λόγο για συμβόλαια σκλαβιάς με αθλητές (τα οποία ήταν απλά ιδιωτικά συμφωνητικά που σταματούν να ισχύουν αν κάποια από τις δυο πλευρές το επιθυμεί). Το ίδιο φρασεολόγιο αναπαρήγαγαν επαγγελματίες «παπαγάλοι» των social media (που δηλώνουν και πτυχιούχοι νομικοί), δίχως να τους επιβεβαιώσει ποτέ κανένας.
Τα προηγούμενα δύο χρόνια μας ζητήθηκε να αναλάβουμε ένα πρότζεκτ μεγάλης εταιρείας. Επιλέξαμε 12 αθλητές και αθλήτριες στους οποίους δώσαμε συνολικά 156.000 ευρώ μετρητά. Ένα μεγάλο μέρος των οποίων, από προσωπική μας αφέλεια, δόθηκε ως… δώρο καθώς η πλειοψηφία των αθλητών δεν έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος για να τιμολογεί. Βλακωδώς μας έπιασε το φιλότιμο κάναμε τις δωρεές. Το αποτέλεσμα ήταν η εταιρεία μας να κληθεί να πληρώσει φόρο 45.000 ευρώ. Μια βλακώδη κίνηση που ακόμα μας ταλαιπωρεί σαν εταιρεία έχοντας εκκρεμότητες.
Εκτός όμως από τα μετρητά προς αθλητές που ήταν απλήρωτοι από τον ΣΕΓΑΣ, φροντίσαμε για τη διατροφή τους και μέχρι και εξοπλισμό εξασφαλίσαμε, όταν σε κάποιες περιπτώσεις η ομοσπονδία τους κορόϊδευε κυριολεκτικά.
Την αμοιβή μας από τον χορηγό για την προβολή των αθλητών, τη διαθέσαμε εξ’ ολοκλήρου στην κάλυψη μεγάλων διοργανώσεων όπου και πάλι το κάναμε για την προβολή του αθλήματος με μηδενικό οικονομικό όφελος για εμάς.
Όλα υπάρχουν καταγεγραμμένα σε τραπεζικές συναλλαγές. Τα στελέχη του ΣΕΓΑΣ και οι επαγγελματίες «παπαγάλοι» έχουν δώσει έστω 10 ευρώ από την τσέπη τους για να στηρίξουν αθλητές και αθλήτριες ή μόνο εισέπρατταν μέσω σωματείων, Run Greece και Μαραθώνιο – ημιμαραθώνιο στερώντας τα από τους αθλητές και τις αθλήτριες;

Η εκπομπή στην ΕΡΤ

Πάμε στο κεφάλαιο τηλεόραση και το δήθεν δώρο από την κυβέρνηση. Οι συζητήσεις με τα ιδιωτικά κανάλια για την εκπομπή Team Hellas – Ο δρόμος για το Τόκιο, ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2019. Καταλήξαμε σε συμφωνία το Δεκέμβριο του 2019, όμως η πανδημία μας πρόλαβε όλους και «πάγωσε» το πρότζεκτ. Το Μάιο, αρχίσαμε και πάλι συζητήσεις για να κλείσουμε τη συμφωνία και τον Ιούνιο ήμασταν έτοιμοι να υπογράψουμε με ιδιωτικό κανάλι. Πριν υπογράψουμε το συζητήσαμε με τον παρουσιαστή μας, Γιώργο Καπουτζίδη και μας τόνισε πως δε θέλει να κάνει τηλεόραση για ιδιωτικό κανάλι. Επειδή όμως πίστευε πολύ στο πρότζεκτ μας ρώτησε αν θέλουμε να το προτείνει στην ΕΡΤ, όπως και έγινε.

Αφήσαμε ποσό διπλάσιο και προκατοβολή 50% που θα εισπράτταμε από το ιδιωτικό κανάλι για να συμφωνήσουμε με την ΕΡΤ έναντι 5.700 ευρώ το επεισόδιο, όπως αναφέρεται και στη Διαύγεια. Όσοι γνωρίζουν από τηλεόραση, δεν πιστεύουν ότι βγαίνει αυτή η παραγωγή με εξωτερικά γυρίσματα μόνο και με τον Νο1 παρουσιαστή στην Ελλάδα, με 5.700 ευρώ το επεισόδιο.

Όλα αυτά έγιναν τον Ιούλιο όταν η ΕΡΤ ανακοίνωσε τη συμφωνία και την ανέβασε και στη Διαύγεια. Τρεις μήνες αργότερα, την ημέρα που η κίνηση Αναγέννηση ανακοίνωνε το συνδυασμό της, επειδή έτσι βόλευε την απελθούσα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, άρχισαν στημένα δημοσιεύματα περί κυβερνητικού δώρου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρήκαν την ευκαιρία και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και επερώτηση στη βουλή έφτασε να κάνει.

Εμείς συνεχίσαμε τη δουλειά μας και φτάσαμε να έχουμε πλέον 34 επεισόδια με το κόστος της εκπομπής να έχει ήδη έχει καλυφθεί οικονομικά από τους χορηγούς (ένας εκ των οποίων του ίδιου του παρουσιαστή).

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ότι θα έφταναν στο σημείο 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν επερώτηση στη βουλή για την αφεντιά μας ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε να συμβεί ποτέ. Πόσο μάλλον όταν μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την επερώτηση είναι και κάποιοι που μας γνωρίζουν προσωπικά και ξέρουν από πρώτο χέρι την ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί για αυτήν την εκπομπή. H εξήγηση ότι έτσι λειτουργεί το σύστημα για να γίνεται η αντιπολίτευση δε μας καλύπτει.

Από το 2014 που υφίσταται η εταιρεία στην οποία μέτοχοι είμαστε εγώ και ο συνεργάτης μου Κώστας Αμοιρίδης, μόνο μία φορά κάναμε δουλειά με το κράτος. Το 2016, διοργανώσαμε μαζί με τη ΓΓΑ και το ΕΣΚΑΝ σεμινάριο για το ντόπινγκ στον αθλητισμό. Φέραμε στη Θεσσαλονίκη τον εμπνευστή του βιολογικού διαβατηρίου καθώς και διακεκριμένους επιστήμονες από όλη την Ελλάδα. Η σύμβαση με τη ΓΓΑ, ανέφερε 13.300 ευρώ. Μετά κόπων και βασάνων καταφέραμε να εισπράξουμε το ποσό μετά από 2.5 χρόνια(!). Μέχρι τα τέλη του 2018 δηλαδή, είχαμε πληρώσει από την τσέπη μας, για να κάνει αβάντες ο τότε υφυπουργός αθλητισμού (έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο σεμινάριο) και ο ΓΓΑ.

Από την αρχή της συμφωνίας, υπήρχε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που μας ζητούσε να δώσουμε 1.500 ευρώ σε κάποια συνεργάτιδα του που ο ίδιος θα μας υποδείκνυε και έπρεπε να την προσλάβουμε για το σεμινάριο. Τη συνεργάτιδα του δεν την πήραμε, αλλά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε τα χρήματα επιτακτικά, μέχρι που αρχίσαμε και εμείς να ζητάμε αριθμό λογαριασμού για να τα καταθέσουμε (υπάρχουν τα sms στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου) και του «κόπηκε» η φόρα.
Λίγους μήνες αργότερα, ο ΓΓΑ και οι δύο στενοί του συνεργάτες κατέθεσαν αγωγή εις βάρος μας για συκοφαντική δυσφήμιση. Για δημοσίευμα που ανέφερε ότι η WADA θα θέσει την Ελλάδα υπό επιτήρηση. Έξι μήνες αργότερα, συνέβη αυτό ακριβώς που ανέφερε το ρεπορτάζ. Αναμένουμε την εκδίκαση της αγωγής…

Τα ψέμματα, οι συκοφαντίες και οι χυδαιότητες των μελών της απελθούσας διοίκησης είναι αναμενόμενα και γνωστά χρόνια τώρα. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν να μας γίνονται επιθέσεις από ανθρώπους για τους οποίους παρατούσαμε τη δουλειά μας για να βγούμε εκτός σταδίου, εκεί όπου περίμεναν μέσα στη βροχή προκειμένου να τους δώσουμε προσκλήσεις για να μπουν μέσα στο στάδιο να δουν το παιδί τους να αγωνίζεται. Το κάναμε αρκετές φορές (να είναι καλά ο Γιάννης Νικολάου) γιατί πολλές φορές ο ΣΕΓΑΣ τους παρατούσε. Αυτοί τώρα μας βρίζουν. Δυστυχώς τα γραπτά μένουν ακόμα και σε μορφή sms και μηνυμάτων στο Facebook…

Η φωτογραφία του άρθρου, είναι από το προφίλ του κουκουλοφόρου Petros Papadopoulos στο Facebook.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts