ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο τεχνολογικός κλάδος κράτησε «όρθια» τη Wall Street – Το ράλι της Tesla έδωσε ώθηση στον Nasdaq

Ξαφνικό ξέσπασμα 160 μονάδων για τον Dow Jones πριν το κλείσιμο – Οι επενδυτές συνεχίζουν τα δείχνουν ενδιαφέρον για τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ο οποίος είναι αυτός που έχει τροφοδοτήσει το ράλι των τελευταίων ημερών – Ευρωαγορές: Οριακή άνοδος – Με αμηχανία υποδέχτηκαν την αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ

Πιέσεις δέχονταν κατά το μεγαλύτερο διάστημα των συναλλαγών οι δείκτες της Wall Street, οι οποίοι την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, είχαν γυρίσει όλοι σε θετικό έδαφος, με τις εντυπώσεις να κερδίζει ο Nasdaq, λαμβάνοντας ώθηση από τη μετοχή της Tesla.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο κατά 161 μονάδες ή 0,51% στις 32.036 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 ενισχύθηκε 0,99% στις 3.999 μονάδες. Ο Nasdaq, από την πλευρά του σημείωσε άνοδο 1,36% στις 12.059 μονάδες.

Οι επενδυτές συνεχίζουν τα δείχνουν ενδιαφέρον για τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ο οποίος είναι αυτός που έχει τροφοδοτήσει το ράλι των τελευταίων ημερών, μετά τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα.

Η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε κατά 9%, μετά τις αναφορές για καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα. Ωστόσο, σε επίπεδο έτους, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει υποχωρήσει περισσότερο από 20% φέτος.

Κέρδη 5,58% για τη μετοχή της Snap. Η AT&T σημείωσε πτώση 8,01%. Η American Airlines σημείωσε πτώση 7,69% μετά την περικοπή των αναπτυξιακών σχεδίων, παρά το γεγονός ότι ανέφερε τα προσδοκώμενα κέρδη.

Βουτιά 10,42% κατέγραψε η μετοχή της United Airlines καθώς ανέφερε οικονομικά αποτελέσματα χειρότερα από τα αναμενόμενα.

Η Carnival σημείωσε πτώση 11,41% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας κρουαζιέρας ότι προχωρά στην πώληση επιπλέον 1 δισ. μετοχών.

Συνολικά το 18% των εταιρειών που διαπραγματεύονται στον S&P 500, έχουν αναφέρει κέρδη το δεύτερο τρίμηνο, ενώ 71% εξ αυτών έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο Nasdaq αναμένεται να σημειώσει άνοδο περίπου 4,5% αυτή την εβδομάδα. Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,6% σε επίπεδο εβδομάδας, ενώ ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 2,8% μέχρι στιγμής.

Διαβάστε επίσης:

Ανταρσία του Νότου – «Όχι» από Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία στο σχέδιο της Κομισιόν για μείωση του αερίου κατά 15%

Project Αριάδνη: Άγονος ο διαγωνισμός – Μη ικανοποιητικές οι δύο προσφορές

Νέα βουτιά για τον χρυσό – Σε χαμηλό 15 μηνών, κάτω των 1.700 δολαρίων

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts