ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πάνω από 1 εκατ. επιβάτες στο Heathrow το τελευταίο 10ήμερο

Η υψηλή καλοκαιρινή περίοδος ξεκίνησε για τα καλά, όπως, άλλωστε, αποδεικνύει η κίνηση στο αεροδρόμιο Heathrow, από το οποίο διακινήθηκαν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο ταξιδιώτες το τελευταίο δεκαήμερο, με αυτές τις 10 ημέρες να αποτελούν την πιο πολυσύχναστη περίοδο για το αεροδρόμιο, από τα Χριστούγεννα του 2019. 

Αυτό είναι το πρώτο καλοκαίρι από πριν από την πανδημία που ο κόμβος του Λονδίνου είναι πλήρως λειτουργικός, και με τους τέσσερις τερματικούς σταθμούς να υποδέχονται επιβάτες και τους δύο διαδρόμους ανοιχτούς.

Υπολογίζεται ότι 13 εκατομμύρια άνθρωποι θα ταξιδέψουν μέσα και έξω από το αεροδρόμιο μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

Παρά τον προγραμματισμό του Heathrow για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, από τον περασμένο Νοέμβριο, οι επιβάτες αντιμετώπισαν προβλήματα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα την εφαρμογή “πλαφόν” ημερήσιου αριθμού 100.000 αναχωρούντων επιβατών έως και τον Οκτώβριο.

Περίπου 1.300 επιπλέον υπάλληλοι έχουν προσληφθεί από το αεροδρόμιο, με σκοπό τον περιορισμό της συμφόρησης, κυρίως κατά τις πιο πολυσύχναστες ώρες. Οι περισσότεροι από τους νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους  εργάζονται στον τομέα της ασφάλειας, ο οποίος έχει πλέον την ίδια ικανότητα με το καλοκαίρι του 2019, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

“Επί του παρόντος, το 80% των επιβατών του αεροδρομίου θα ολοκληρώσουν τις διαδικασίες στον έλεγχο ασφάλειας εντός 20 λεπτών ή λιγότερο, αν και οι ουρές μπορεί να είναι μεγαλύτερες τις πιο πολυσύχναστες ώρες”, είπε.

Από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος του Heathrow, Emma Gilthorpe, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της που το αεροδρόμιο καλωσορίζει τόσους πολλούς επιβάτες πίσω στο Heathrow, μετά από δύο χρόνια ακυρώσεων λόγω του Covid-19″.

“Επικεντρωνόμαστε στο να σας προσφέρουμε την άριστη εξυπηρέτηση που περιμένετε κάθε φορά που ταξιδεύετε και ακολουθώντας τις κορυφαίες συμβουλές μας -συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης της σωστής συσκευασίας των υγρών, της έγκαιρης άφιξής σας και των σωστών ταξιδιωτικών εγγράφων- μπορείτε να μας βοηθήσετε σημαντικά”, πρόσθεσε η κα. Gilthorpe.

Η επιβολή ανώτατου ορίου επιβατών συνέβαλε στην ελαφριά μείωση του αριθμού των επιβατών,  ευθυγραμμίζοντάς τον με τον αριθμό των εργαζομένων, και, ως αποτέλεσμα, έχει ήδη οδηγήσει σε καλύτερες και πιο αξιόπιστες μετακινήσεις για τους επιβάτες. Έχει, ήδη, βελτιωθεί η ακρίβεια στις ώρες αναχώρησης, έχουν μειωθεί οι αναμονές για την παράδοση των αποσκευών και ακυρώνεται πολύ μικρότερος αριθμός πτήσεων, σύμφωνα με το αεροδρόμιο.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts