ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 400 αφίξεις μεταναστών και προσφύγων σε ένα 24ωρο στη Λαμπεντούζα

Το κέντρο προσωρινής παραμονής μεταναστών του νησιού είναι και πάλι υπερπλήρες, παρά την μεταφορά πολλών προσφύγων και μεταναστών σε τρία πλοία που βρίσκονται στ’ ανοικτά της Λαμπεντούζα, με στόχο να περάσουν εκεί το χρονικό διάστημα της καραντίνας.

Παράλληλα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) έκανε γνωστό ότι από χθες το απόγευμα, η λιβυκή ακτοφυλακή εντόπισε και μετέφερε υποχρεωτικά και πάλι σε λιβυκό έδαφος, πάνω από 550 μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Σικελία και την υπόλοιπη Νότια Ιταλία.

Χρειάζεται ισχυρότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Σήμερα, δε, η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε συναντήθηκε στη Ρώμη με τους εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αρωγής και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών.

«Χρειάζεται ισχυρότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε ό,τι αφορά την επανεγκατάσταση των μεταναστών, με συμμετοχή των χωρών αναφοράς των διαφόρων ΜΚΟ και των πλοίων τους», τόνισε η Λαμορτζέζε.

Από την μεριά τους, οι επτά μη κυβερνητικές οργανώσεις που πήραν μέρος στην συνέντευξη επανέλαβαν ότι «οι διασώσεις στην θάλασσα αποτελούν νομική και ηθική υποχρέωση, και οι συζητήσεις σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική δεν μπορούν να μετατραπούν σε εμπόδιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ in.gr