ΓΕΝΙΚΕΣ

Πάρνηθα- Φωτιά: Καρέ-Καρέ το έργο των εμπρηστών

Τις μεμονομένες εστίες αναδεικνύει το αποκαλυπτικό βίντεο για την καταστροφική φωτιά του Αυγούστου στην Πάρνηθα όπου κύκλωσαν και τελικά ένωθηκαν με αποτέλεσμα να κάνουν στάχτη τον τελευταίο «πνεύμονα» πρασίνου της Αττικής.

Στα πλάνα παρουσιάζεται χαρακτηριστικά με κόκκινους κύκλους η στιγμή που ξεσπούν νέες εστίες φωτιάς, που δεν είναι αναζωπυρώσεις, εκατοντάδες μέτρα μακριά από την κύρια εστία, γεγονός που παραπέμπει σε εμπρησμό.

Συγκεκριμένα, το Up Stories χάρη στην πολύτιμη βοήθεια και συμμετοχή του Αλέξανδρου Μπαγιώκου παρουσιάζει ένα ιστορικής αξίας time-lapse από τη φωτιά που έκανε στάχτη τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

Το συγκλονιστικό βίντεο από την παράδοση της Πάρνηθας στις φλόγες:

Το βίντεο παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό και πιο συγκεκριμένα από τις 21:30 (23.08.2023) έως και τις 07:30 το πρωί (24.08.2023) την επέλαση του πύρινου μετώπου που ξεκίνησε από τη Φυλή Αττικής και ταξιδεύοντας μέσα από τη χαράδρα της Ι.Μ Κλειστών έφτασε μέχρι την Πάρνηθα.

Τεράστια εντύπωση προκαλεί η εμφάνιση νέων εστιών εκατοντάδες μέτρα μακριά από την κύρια εστία και κόντρα στην φορά του ανέμου σε τρία χρονικά σημεία του βίντεο (0:40, 1:02 και 1:35). Οι συγκεκριμένες νέες εστίες που δεν είναι αναζωπυρώσεις είναι και αυτές που προκαλούν την αλματώδη εξάπλωση του πύρινου μετώπου κόντρα στους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν εκείνες τις ημέρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υλικό βρίσκεται ήδη στα αρμόδια τμήματα της πυροσβεστικής και εξετάζεται από τους ειδικούς.

Σημειώνεται ότι η καταγραφή έγινε από την περιοχή του Αμαρουσίου.

The post Πάρνηθα- Φωτιά: Καρέ-Καρέ το έργο των εμπρηστών first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts