Πάτρα: 15 παιδιά από παιδικό σταθμό σε νοσοκομεία, με συμπτώματα μικροβιακής ίωσης – Διερευνάται η σαλμονέλα
Δεκαπέντε παιδάκια που φοιτούσαν στον ίδιο παιδικό σταθμό, εκδήλωσαν σχεδόν ταυτόχρονα τα ίδια συμπτώματα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στην Πάτρα. Οι γιατροί εκτιμούν πώς πρόκειται για το μικροβιακή ίωση, ενώ δεν αποκλείεται και το μικρόβιο της σαλμονέλας.
Παιδιά που κατανάλωσαν, όπως όλα δείχνουν, την ίδια τροφή σε παιδικό σταθμό στην Αιτωλοακαρνανία, λίγες ώρες μετά εκδήλωσαν συμπτώματα μικροβιακής ίωσης. Οι γιατροί που τα εξέτασαν στη συνέχεια, λένε ότι ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από το μικρόβιο της σαλμονέλας.
Οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους, σε Κέντρα Υγείας της περιοχής και από εκεί σε νοσοκομεία στην Πάτρα, όπου παραμένουν για νοσηλεία. Τα 15 παιδιά νοσηλεύονται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο. Τα δύο παρουσιάζουν πιο σοβαρά συμπτώματα, η κατάστασή τους όμως αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και δεν εμπνέει ανησυχία στους γιατρούς.
Είναι ήδη σε εξέλιξη ο εργαστηριακός έλεγχος, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως το μικρόβιο που χτύπησε τους μικρούς μαθητές και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά το μεσημέρι της Παρασκευής. Ωστόσο ιατρικές πηγές αναφέρουν πως τα συμπτώματα οδηγούν στην εκτίμηση πως πρόκειται για σαλμονέλα η οποία προκλήθηκε από βρώση τροφής.
15 παιδιά νοσηλεύονται με πυρετό, γαστρεντερικές διαταραχές και αφυδάτωση
Τα 15 παιδιά, έχουν ηλικία από εννέα μηνών έως 3,5 ετών, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης,
«Προχθές μεταφέρθηκε από τη Ναυπακτία στο «Καραμανδάνειο» ένα παιδί με συμπτώματα μικροβιακής ίωσης, ενώ μέχρι χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν από την ίδια περιοχή άλλα έξι παιδιά με παρόμοια συμπτώματα».
Επίσης, σύμφωνα με τον Γκ. Καρβέλη, «έπειτα από λίγες ώρες μεταφέρθηκαν από τη Ναυπακτία στο «Καραμανδάνειο» άλλα οκτώ παιδιά με τα ίδια συμπτώματα, ενώ δύο από τους μικρούς ασθενείς νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «στα παιδιά παρέχεται η κατάλληλη ιατρική φροντίδα και θεραπευτική αγωγή, ενώ προχωρά ο εργαστηριακός έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε τα προβλήματα υγείας στα παιδιά».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ