ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα 2021: Στάση στον δρόμο για το Τόκιο το πανελλήνιο

Σε 50 ημέρες, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα ξεκινήσουν και ήδη αρκετοί Έλληνες και αρκετές Ελληνίδες έχουν κλείσει τη θέση τους στην αποστολή ενώ στο ερχόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου πιθανό είναι να δούμε την Team Hellas να μεγαλώνει.

της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα φιλοξενηθεί το ερχόμενο διήμερο στην Πάτρα 5-6/6, θα αποτελέσει μία καλή ευκαιρία για την επίτευξη ορίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης και Εμμανουήλ Καραλής μπορούν να ξεπεράσουν το 5.80μ στο επί κοντώ ανδρών και να σφραγίσουν τη θέση τους στην αποστολή. Αμφότεροι βρίσκονται εντός ράνκινγκ (Νο22 και Νο25) αντίστοιχα, με τον Καραλή φέτος να έχει υπερβεί τα 5.70μ και να έχει δείξει πως είναι πολύ κοντά στ 5.80μ. Στη σφυροβολία ανδρών, οι δύο Κρητικοί Μιχάλης Ανασταάκης και Χρήστος Φραντζεσκάκης βρίσκονται σε ασφαλείς θέσεις στο Ολυμπιακό ράνκινγκ όμως και οι δύο κυνηγούν το όριο των 77.50μ. O Αναστασάκης με 74.58μ φετινό και ο Φραντζεσκάκης με 76.85μ θα προσπαθήσουν να… ξεμπερδέψουν στο προπονητήριο του Λαδόπουλου. Επίσης, στο τριπλούν γυναικών η Καρύδη είναι μερικά εκατοστά μακριά από το Ολυμπιακό όριο (14.32μ) έχοντας φετινό (και ρεκόρ) 14.19μ ενώ είναι σταθερή στα άλματα άνω των 14μ.

Παράλληλα, ακόμη κι αν δε δούμε Ολυμπιακά όρια, είναι σίγουρο πως οι αθλητές/αθλήτριες που κυνηγούν την πρόκριση μέσω ράνκινγκ θα επιδιώξουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις που θα τους φέρουν στην πρώτη θέση και θα τους δώσουν πολύτιμους πόντους. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη στο 100αρι (Νο 56/56), η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία (Νο31/32), η Σταματία Σκαρβέλη στη σφυροβολία (Νο28/32), η Ειρήνη Βασιλείου στα 200μ (Νο55/56), Ελισάβετ Πεσιρίδου (100μ εμπόδια), Τατιάνα Γκούσιν (ύψος) και Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός) που δεν είναι εντός πρόκρισης στο ράνκινγκ αυτή τη στιγμή, θα κυνηγήσουν την πρωτιά με μία καλή επίδοση για την άνοδο στην κατάταξη. Αντίστοιχα στους άνδρες, ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν που βρίσκεται στο Νο26/32 αλλά και οι Νικόλας Σκαρβέλης (σφαιροβολία) και Κώστας Μπανιώτης (ύψος) θα επιδιώξουν επίσης να πάρουν νίκες ώστε να ανέλθουν στο ράνκινγκ.

Θυμίζουμε πως μέχρι σήμερα τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Τόκιο έχουν εξασφαλίσει οι Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Ελένη-Κλαούντια Πόλακ (επί κοντώ), Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν), Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20χλμ βάδην), Μίλτος Τεντόγλου (μήκος) και Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (50χλμ βάδην).

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr