ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα 2021: Preview 2ης μέρας

Η δεύτερη, και τελευταία, μέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου που φιλοξενείται στο Παμπελοποννησιακό στάδιο θα έχει καλές εναμετρήσεις ενώ πολύ πιθανό είναι να δούμε αρκετά καλές επιδόσεις να καταγράφονται.

τηςΠηνελόπης Γκιώνη[email protected]
φωτογραφίες
Στεφανία Ντόκου – Sportsimages.gr

Το μήκος των ανδρών, με τον Μιλτιάδη Τεντόγλου, αλλά και το επί κοντώ ανδρών με μονομαχία Φιλιππίδη-Καραλή συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον. Κλασσικά τα σπριντ αναμένεται να προσφέρουν καλό θέαμα όπως και τα εμπόδια.

Σφυροβολία γυναικών – τελικός 15:45

Η δεύτερη μέρα τελικών του πανελληνίου θα ξεκινήσει με μία καλή μονομαχία ανάμεσα σε δύο δυνατές σφυροβόλους. Η Ηλιάνα Κοροσίδου, που αγώνα με αγώνα βελτιώνεται συνεχώς και κάνει αισθητή την επιστροφή της, έχει ρίξει φέτος 65.96μ και θα αναμετρηθεί με τη Σταματία Σκαρβέλη που τον Απρίλιο είχε καταγράψει επίδοση στα 69.28μ ενώ κυνηγά βολές άνω των 70μ. Η μεταξύ τους αναμέτρηση προβλέπεται εντυπωσιακή. Η νέα Σταυρούλα Κοσμίδου (63.10μ) θα διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο.

Δισκοβολία ανδρών – τελικός 18:00

Ο πανελληνιονίκη του 2020, Ιάσονας Θανόπουλος, αν και δεν έχει ξεκινήσει τη σεζόν ιδανικά (56.78μ) θα κυνηγήσει τις βολές άνω των 60μ που θα του δώσουν και τη νίκη. Ο δυνατός σφαιροβόλος Κυριάκος Ζώτος (54.14μ φετινό) θα μπορέσει να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο όπως και ο, εξίσου δυνατός, Τάσος Λατιφλάρι. Ενδιαφέρον θα έχει η εμφάνιση των νέων σε ηλικία δισκοβόλων Μπουζάκη, Παυλίδη, Γεννίκη και Αδαμάκη που θα κυνηγήσουν καλές επιδόσεις.

Μήκος γυναικών – τελικός 18:05

Η Βούλα Παπαχρήστου (6.26μ φετινό) δύσκολα θα χάσει τον τίτλο ενώ πιθανό είναι να τη δούμε να κάνει μεγάλα άλματα. H περσινή νικήτρια, Ελένη Κουτσαλιάρη, έχει φετινό 6.10μ και θα διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο ενώ Έφη Κολοκυθά (6.18μ) και Οξάνα Κορένεβα (5.73μ) θα είναι επίσης ανταγωνιστικές. Αν κατέβει στο μήκος και η Σπυριδούλα Καρύδη (6.41μ) ο αγώνας θα έχει έξτρα ενδιαφέρον, αφού η νεαρή άλτρια δύσκολα θα έμενε εκτός βάθρου. 

Επί κοντώ ανδρών – τελικός 18:30

Ένας από τους πολυνίκες του θεσμού, ο Κώστας Φιλιππίδης (5.35μ φετινό), θα αντιμετωπίσει τον πανελληνιονίκη του κλειστού 2021, Εμμανουήλ Καραλή (5.70μ). Και οι δύο κυνηγούν το Ολυμπιακό όριο των 5.80μ για να κλείσουν θέση για Τόκιο και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους μπορεί να οδηγήσει σε έναν πολύ καλό αγώνα. Παράλληλα, ο βελτιωμένος Πέτρος Χατζίου (5.55μ) θα διεκδικήσει τη διάκριση όπως και ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (5.45μ) ενώ ο νεαρός Γιάννης Ρίζος θα κυνηγήσει το 5.25μ για να κλείσει θέση για το ευρωπαϊκό Κ23.

Σφαιροβολία γυναικών – τελικός 18:40

Η μάχη επικεντρώνεται ανάμεσα στην πανελληνιονίκη του 2020 Σοφία Καϊσίδου (14.74μ) και την πολύ βελτιωμένη Μαρία Μαγκούλια (15.70μ), με την πρώτη να στοχεύει και στη διατήρηση του τίτλου της. Η Αναστασία Ντραγκομίροβα θα μπορούσε επίσης να ξεχωρίσει όπως και η Μαρία Σουγκλάκου αλλά και η Μαρία Ανδρεάδη.

Ύψος ανδρών – τελικός 18:55

Ο Κώστας Μπανιώτης, που έχει επιστρέψει στους αγώνες με φετινό 2.20μ, ξεχωρίζει και θα στοχεύσει ξεκάθαρα στην πρώτη θέση, με μία καλή επίδοση, ώστε να πάρει υπερπολύτιμους πόντους στο Ολυμπιακό ράνκιγκ και να μπει ξανά σε τροχιά Ολυμπιακών Αγώνων. Ο συναθλητής του, Αντώνης Μέρλος, θα κυνηγήσει αρχικά το 2.16μ για να κλείσει θέση για Ταλίν ενώ θα προσφέρει και τον απαραίτητα ανταγωνισμό στον Μπανιώτη. Στον αγώνα θα είναι και ο περσινός νικητής, από την Κύπρο, Βασίλης Κωνσταντίνου που φέτος έχει υπερβεί τα 2.24μ.

400μ με εμπόδια γυναικών – τελικός 19:05

Η πρωταθλήτρια του 2020, Δήμητρα Γναφάκη, ετοιμάζεται για τη διατήρηση του τίτλου της αν και ακόμη δεν έχει τρέξει φέτος τα 400μ με εμπόδια αλλά μόνο το 400αρι (58.17). Όμως, η Ολυμπία Καραγιάννη με φετινό 60.05 θα προσπαθήσει να κλέψει τον τίτλο από τη Γναφάκη ενώ ανταγωνιστική θα είναι και η Τόκα. Στις εκπλήξεις, η αθλήτρια των συνθέτων Ίλζε Λογδανίδου θα αγωνιστεί στα 400μ εμπόδια έχοντας μόλις μία κούρσα στα πόδια της στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

400μ με εμπόδια ανδρών – τελικός 19:15

Ο πανελληνιονίκης από τον Ολυμπιακό, Πέτρος Κυριακίδης, θα κυνηγήσει τη διατήρηση του τίτλου του όμως Νάκος, Λεβαντίνος, Δρίτσας και Δούμπας φαίνονται έτοιμοι να τον κοντράρουν. Ο νικητής θα πάρει και το σημαντικό προβάδισμα για τη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων της πρώτης κατηγορίας.

200μ γυναικών – τελικός 19:25

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη στοχεύει σε καλή επίδοση, κάτω από τα 23 δευτερόλεπτα, που αν την πετύχει μπορεί να πάρει και το χρυσό. Η Ειρήνη Βασιλείου θα είναι πολύ απειλητική και μπορεί να της κλέψει την πρωτιά. Πολίτη, Μιχαηλίδου, Γάτου, Δαλάκα και Φέρρα θα αναμετρηθούν επίσης για το βάθρο.

Μήκος ανδρών – τελικός 19:40

Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν έχει αντίπαλο εντός συνόρων και δε θα μπορούσε να ηττηθεί, πόσο μάλλον τώρα που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση (8.06μ φετινό) και που το στάδιο της Πάτρας του… πηγαίνει αρκετά. Ο περσινός νικητής, Άλεξ Περιστέρης, θα επιδιώξει να φτάσει ξανά στα 8μ ενώ ο νεαρός Αντρέας Αντωνακόπουλος θα κυνηγήσει το όριο για το ευρωπαϊκό Κ20 (7.35μ).

200μ ανδρών – τελικός 19:45

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς μπορεί να διατηρήσει τον τίτλο του στο 200άρι όμως το νέο αίμα των σπριντ θα τον απειλήσει. Ο νέος Βασίλης Μυριανθόπουλος, που κυνηγά και όριο για το ευρωπαϊκό Κ23, και ο έφηβος ακόμη Γιάννης Γρανιτσιώτης, που επίσης θέλει το όριο για το ευρωπαϊκό Κ20, είναι αρκετά ανταγωνιστικοί ενώ Καριοφύλλης και Δουκατέλης μπορούν να πιέσουν επίσης.

Ακοντισμός ανδρών – τελικός 19:55

Ο Δημήτρης Τσίτσος έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν του (76.16μ) και σιγά σιγά ανεβάζει στροφές, αφού έχει μπροστά του το ευρωπαϊκό Κ23. Με στόχο την ίδια διοργάνωση θα αγωνιστεί και ο Γιώργος Χριστακάκος, ο οποίος όμως δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη το όριο των 76μ (φετινό 70.42μ). Μεταξύ των δύο θα παιχτεί και ο τίτλος ενώ Ήλτσιος, Κολώνιας, Μυλωνάς και Κολέτσι μπορούν να κάνουν καλές εμφανίσεις.

800μ γυναικών – τελικός 20:00

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου θα κάνει την πρεμιέρα της για φέτος στο πανελλήνιο, ως τιτλούχος στο αγώνισμα, και θα προσπαθήσει να τερματίσει ξανά πρώτη. Κυριακοπούλου, Κουτλή, Δόβρου και Κυνατίδου θα κυνηγήσουν το βάθρο ενώ οι νεαρές Ιωαννίδου και Καλλιμογιάννη θα τρέξουν για το όριο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ20.

5000μ γυναικών – τελικός 20:20

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο ξεχωρίζει ανάμεσα στις συμμετοχές αφού, πέρα από κάτοχος του τίτλου, πέρυσι στην αντίστοιχη διοργάνωση είχε κάνει νέο ρεκόρ με καλή επίδοση (16:41.07). Εντυπωσιακή θα μπορούσε να είναι και η εμφάνιση της Βασιλείας Σπύρου, που τον Απρίλιο έκανε φοβερό χρόνο 16:31.54 και θα είναι πολύ ανταγωνιστική. Ιδιαίτερα υπολογίσιμες θα είναι οι Μιχαλά, Μαρινάκου, Κοτσαχείλη και Φιάσκα.

5000μ ανδρών – τελικός 20:50

Ο Μάριος Αναγνώστου και Μάρκος Γκούρλιας επιστρέφουν στην Πάτρα για να διεκδικήσουν το χρυσό, που τους έκλεψε μέσα από τα χέρια πέρυσι ο Ανδρέας Δημητράκης ο οποίος όμως θα επιδιώξει τη διατήρηση του τίτλου του. Ο Γκελαούζος μπορεί να είναι πολύ ανταγωνιστικός ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Παπούλια και Σταμούλη.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts