ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Πέταξε» στο 8.66μ ο Ρεμ, στο 8.12μ έμεινε ο Έχαμερ

Την κορυφαία επίδοση στο μήκος φέτος την έχει ένας δεκαθλητής, όμως το μεγαλύτερο άλμα συνολικά το έχει κάνει ένας… ΑμεΑ. Οι σπεσιαλίστες μάλλον περιμένουν το Όρεγκον.

Στο Ίνσμπουργκ της Αυστρίας, έγινε και φέτος το Golden Fly Challenge όπου παραδοσιακά κάθε χρόνο έχει μήκος και επί κοντώ τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Φέτος στο μήκος ο Γερμανός Παραολυμπιονίκης Μάρκουρ Ρεμ (κλάση Τ64, ακρωτηριασμένο πόδι στο οποίο έχει λεπίδα) πήδηξε 8.66μ (+0,2) έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία του και τυπικά έχει το μεγαλύτερο άλμα φέτος στον κόσμο. Ο 34χρονος Γερμανός για χρόνια προσπαθούσε να πείσει την World Athletics να του επιτρέψει να αγωνιστεί με τους αρτιμελείς αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πάρει την άδεια. Στον ίδιο αγώνα στο Ίνσμπουργκ, ο δεκαθλητής Σάιμον Έχαμερ που έχει φετινό 8.45μ πήδηξε 8.12μ (+0,1) και κατέλαβε τη 2η θέση. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Μαρίνα Μπεκ Ρόμαντσιουκ με 6.86μ (+0,3) με την Αγκάτε Ντε Σόουζα να πηδά 6.76μ (+0,5).
Στο επί κοντώ, Χουάνγκ Μπόκαϊ και Ματ Λούνβιγκ πέρασαν το 5.70μ και στις γυναίκες η Ρομπέρτα Μπρούνι πήδηξε 4.66μ με τη Ρομπέιλις Πεϊνάδο να μένει δεύτερη με 4.46μ.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts