ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτρος Παππάς και Αντώνης Κομνηνός: Οι πρώτοι Έλληνες εφοπλιστές που μεταφέρουν ουκρανικά σιτηρά

Άλλα δύο πλοία, τα οποία μεταφέρουν αραβόσιτο και σόγια, απέπλευσαν σήμερα από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Μέχρι στιγμής συνολικά 10 πλοία έχουν αναχωρήσει από την Ουκρανία από την περασμένη εβδομάδα έως και χθες, έπειτα από συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα σε Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία και Ηνωμένα Έθνη για την επανάληψη των εξαγωγών δημητριακών.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και τρία ελληνικών συμφερόντων τα οποία απέπλευσαν χθες. Πρόκειται για τα πρώτα φορτηγά μεταφοράς ξηρού φορτίου- bulk carriers ελληνικών συμφερόντων που μεταφέρουν ουκρανικά σιτηρά, μετά τη συμφωνία.

Πρόκειται για τα:

«Star Helena» της εισηγμένης στην αμερικανική χρηματαγορά Star Bulk, με επικεφαλής τον Πέτρο Παππά. Μεταφέρει 45.000 μετρικούς τόνους αλεύρι και έχει χαράξει ρότα για το το Nantong στην νοτιοανατολική Κίνα.

«Glory», της Target Marine, συμφερόντων Αντώνη Κομνηνού. Μεταφέρει 66.084 μετρικούς τόνους καλαμποκιού στην Κωνσταντινούπολη,

«Riva Wind», της Seamax Marine Inc. με έδρα το Μαρούσι και θα κατευθυνθεί προς την Αλεξανδρέττα-Iskanderun της Τουρκίας με φορτίο 44.000 μετρικών τόνων καλαμποκιού

Το κέντρο συντονισμού που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη έδωσε το Σάββατο άδεια απόπλου σε ακόμη πέντε πλοία μέσω του «θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου» στη Μαύρη Θάλασσα. Τέσσερα πλοία απέπλευσαν χθες από το Chornomorsk και την Οδησσό, μεταφέροντας 161.084 μετρικούς τόνους τροφίμων, και ένα πλέει προς την Ουκρανία.

Τα τέσσερα πλοία που απέπλευσαν χθες, Κυριακή, από την Ουκρανία, αναμένεται να αγκυροβολήσουν απόψε ανοικτά της Κωνσταντινούπολης και θα επιθεωρηθούν αύριο, Τρίτη πριν συνεχίσουν τον πλου τους προς τον τελικό προορισμό τους.

Το Razoni, ήταν το πρώτο φορτηγό πλοίο που απέπλευσε από ουκρανικό λιμάνι με φορτίο δημητριακών, με προορισμό τον Λίβανο. Όμως παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά της νότιας ακτής της Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμα:

Στο 11,6% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο – «Φωτιά» ανατιμήσεων

Η Tod’s σε κίνδυνο: Ο αγώνας του billionaire Ντιέγκο Ντέλα Βάλε να σώσει την ιστορική υποδηματοποϊια (pics)

Θεόδωρος Φέσσας: Πώς επιταχύνονται οι ρυθμοί των επενδύσεων για τoν όμιλο Quest (pics)

ΠΗΓΗ NEWMONEY