ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας: Θα στηρίζουμε την κοινωνία για όσο χρειαστεί – Κάθε ευρώ που περισσεύει θα επιστρέφει στους πολίτες

«Είμαστε έτοιμοι για ό,τι χρειαστεί» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα

Για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας αλλά και ταυτόχρονα να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «όσο υπάρχει διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος, θα επιστρέφει στην κοινωνία» ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και καταργεί την έκτακτη εισφορά.

Σε ό,τι αφορά τη συνεχόμενη αύξηση των τιμών στα καύσιμα, ο κ. Πέτσας είπε ότι παρατείνεται η επιδότηση και πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία για όσο χρειαστεί.

«Κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται πιο στοχευμένες. Όποια παρέμβαση κάνουμε πρέπει να είναι συνεχής και κάθε ευρώ που περισσεύει να επιστρέφει στην κοινωνία για να υπάρχει εμπιστοσύνη», όπως επεσήμανε, για τη μάχη κατά της ακρίβειας.

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο υπουργός είπε ότι «είμαστε έτοιμοι για ό,τι χρειαστεί», ενώ ανέφερε ότι το μήνυμα προς την Τουρκία είναι σαφές.

Τέλος, για τις εκλογές τόνισε ότι θα γίνουν το 2023, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας και «δεν πρέπει να συγχέουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη στήριξη των πολιτών με τον εκλογικό κύκλο», όπως τόνισε.

Διαβάστε ακόμη:     

Eurogroup: «Πράσινο φως» για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία

Στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία: 268% αύξηση στη βενζίνη – Καταρρέει η τουρκική λίρα 

Τι φέρνει η αραβική επενδυτική άνοιξη: Τα μεγάλα deals και οι ελληνικές προσδοκίες (pics) 

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts