ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πίστες Ολυμπιακής κλάσης για το ντεμπούτο του σκέιτμπορντ

Οι πίστες στις οποίες θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες το άθλημα του σκέιτμπορντ έχουν καλύτερες προδιαγραφές από ότι όσες χρησιμοποιούνται σε αγώνες εθνικού επιπέδου.

της Σωτηρίας Στασινού
[email protected]

Το ντεμπούτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα κάνει φέτος το σκέιτμπορντ με τα αγωνίσματα του πάρκου (4-5/08) και του δρόμου (25-26/07). Και τα δύο θα διεξαχθούν σε διαφορετικές πίστες οι οποίες σύμφωνα με τον σχεδιαστή τους Τζο Κιάγκλια θα βοηθήσουν τους αθλητές να αναδείξουν τις ικανότητές τους στο μάξιμουμ: «Κάθε μία από τις πίστες έχει σχεδιαστεί διεξοδικά ώστε να δίνει στους αθλητές την δυνατότητα να αυξάνουν την δημιουργικότητα, την ροή, την ταχύτητα, το εύρος, την τεχνική και την ποικιλία τους».

Ο υπεύθυνος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής ομάδας σκέιμπορντ Τακάσι Νισικάουα ανέδειξε στην πίστα του πάρκου τα χαρακτηριστικά της πολυπλοκότητας και του μεγέθους το οποίο είναι μεγαλύτερο από το σύνηθες, ενώ προσέθεσε ότι το μεσαίο τμήμα που ονομάζεται «ηφαίστειο» θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην βαθμολογία των αθλητών/τριων.

Πίστα σκέιτμπορντ-πάρκου

Όσον αφορά την πίστα του δρόμου επικρατεί η επίπεδη επιφάνεια ενώ ο σχεδιασμός της έχει σκοπό ο αθλητής/τρια να μπορεί να ξεκινήσει εύκολα τον αγώνα του. Μάλιστα προσέθεσε: «Στο πρώτο μισό του αγώνα ο στόχος είναι πόσο γρήγορα μπορεί ο σκέιτμπορντερ να γλιστρήσει ανάμεσα σε όλο το χώρο και να κάνει πολλά κόλπα».

Πίστα σκέιτμπορντ-δρόμου

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts