ΥΓΕΙΑ

Παίδων Αγία Σοφία: Κόντρα Πλεύρη – Τσίπρα, για τη … μεγαλύτερη λίστα αναμονής χειρουργείων

  • Γιάννα Σουλάκη

Τσίπρας

“Σοκαρισμένος” δήλωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από τη μεγάλη λίστα αναμονής για χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, ενώ από την πλευρά του υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε πως η λίστα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το 2017 εξίσου μεγάλη.

Πόλεμος δηλώσεων και αντιδηλώσεων ξεκίνησε με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», όπου καταγράφεται το τελευταίο διάστημα σημαντική έλλειψη αναισθησιολόγων με αποτέλεσμα την αναστολή των χειρουργείων του Νοσοκομείου.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «σοκαριστικό το γεγονός ότι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας δεν έχει αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα 3.000 παιδιά να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χειρουργείο».

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, .. σήκωσε το γάντι και απάντησε -μεταξύ άλλων- πως και επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε μεγάλη λίστα αναμονής στα χειρουργεία :

«Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο προς ενημέρωση του η λίστα αναμονής χειρουργείων που παρέδωσε η κυβέρνηση του το 2019 ήταν 2.853 χειρουργεία. Το πρόβλημα έλλειψης των αναισθησιολόγων αντιμετωπίζεται με συντονισμένες ενέργειες και όχι με επικοινωνιακή εκμετάλλευση», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι: «Το πρόβλημα αναμονής των χειρουργείων στο Παίδων Αγίας Σοφίας υπάρχει έντονα από το 2017. Εν μέσω πανδημίας και επιδείνωσης του προβλήματος έλλειψης αναισθησιολόγων έχουμε προχωρήσει σε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Και πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε:

  • Η προκήρυξη θέσεων του Αγία Σοφία για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα
  • Η ενίσχυση του νοσοκομείου με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.
  • Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία ο επανασχεδιασμός του προγραμματισμού για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.

Να σημειώσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν κατά την επίσκεψή του από τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Ξανθό και την αναπληρώτρια τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Related Posts