ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παίζουν «α μπε μπα μπλομ του κειθε μπλομ…» στον ΣΕΓΑΣ

Φαντάζομαι ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Και δεν μιλώ γενικά και αόριστα για την ομοσπονδία, αναφέρομαι ειδικότερα στις προσωπικές ευθύνες που αναλογούν για αποφάσεις παρελθόντος παρόντος και μέλλοντος!

του Θοδωρή Σαλαντή

Στην σκληρή κριτική που άσκησα καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και τον τελευταίο χρόνο δέχτηκα τεράστιες προσωπικες επιθέσεις  από τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης. Μέχρι και ανακοίνωση μου έβγαλε επισήμως ο ΣΕΓΑΣ, με την υπογραφή του αείμνηστου φαρδιά πλατιά από κάτω, αποκαλώντας με συκοφάντη. Και εγώ θλιβόμουν. Διότι δεν ήθελα να πιστέψω ότι σε αυτό το πηγάδι σκανδάλων είχανε ριξει όλοι τον κουβά μέσα για να βγάλουν νερό.

Έγραψα κάποια στιγμή ότι πέρα από τις κάθε μορφής ευθύνες, στο Δημόσιο και στους φορείς του, υπάρχει και ο καταλογισμός! Για να το πω λαϊκά, επιστρέψτε στα ταμεία αυτά που χάθηκαν!Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μια ανηλεή  προσπάθεια συκοφάντησής μου. Αν νομίζουν λοιπόν σήμερα οι έχοντες την διοίκηση ότι τις τρύπες εκατομμυρίων ευρώ θα τις πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης είναι βαθιά γελασμένοι.
Και αν τα μέλη, τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας εχουν το ακαταδίωκτο και λογικό είναι διότι ευθύνες δε φέρουν, τους λέω να προσέξουν τις αποφασεις τους στην διαχείριση του μεγάλου αυτού σκανδάλου.

Πάμε στους παλιότερους, αυτούς δηλαδή που μετείχαν στις διοικήσεις τους ΣΕΓΑΣ τα τελευταία χρόνια. Δεν έχω ακούσει από κανέναν να δηλώνει ότι δεν ήξερε ή δε γνώριζε. Δεν έχω δει κανένα τις τελευταίες ημέρες να βγαίνει και να ζητά επισήμως να πέσει άπλετο φως στις συμβάσεις που έχουν δημιουργήσει τρύπες εκατομμυρίων στην ομοσπονδία. Μόνο ο Μπόλας Φώναζε εδώ και δύο χρόνια για τα όσα συνέβησαν γι’ αυτό τους παράτησε και έφυγε. 

Υποθέτω λοιπόν με βάση τη λογική ότι όλα ήταν σε γνώση όλων. Κάτι δραστήρια τυπάκια που ξέσκιζαν το facebook βρίζοντας με στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που έχουν εξαφανιστεί; Γιατί δε μιλάνε; Μήπως νομίζουν ή εκτιμούν ότι θα σηκωθεί πάλι ένα χαλάκι και θα μπει η σκόνη και τα σκουπίδια από κάτω; Μήπως θεωρούν ότι δεν θα βρεθούν τα χρήματα που δημιούργησαν την τρύπα των εκατομμυρίων ποιοι και πως τα διαχειρίστηκαν; Μήπως εκτιμούν ότι αυτά τα ελλείμματα θα τα καλύψω εγώ και οι φίλοι μου; Η μπάλα θα τους πάρει όλους! Γιατί ορισμένοι μου φαίνεται να εκτιμούν ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν με κεινο το παλιό παιδικό παιχνιδάκι «αμπε μπα μπλομ του κειθε μπλομ…» και βγήκες!

Έδιναν στους αθλητές και τους προπονητές 200 και 300 ευρώ το μήνα και δεν ντρεπόταν. Δημιούργησαν μία ομάδα που διαχειριζόταν εκατομμύρια με αδιαφανή τρόπο και μέθοδο. Αυτοι ήταν αυτά έκαναν! Και το χειρότερο προσπάθησαν στις τελευταίες εκλογές να βγάλουν τους εν ενέργεια αθλητές απέναντι στην Κελεσίδου τον Γκατσιούδη τον Παπαδιά, τον Αλεξόπουλο, τον Παυλακάκη… Οποίο θράσος!

Δε γράφω πολύ συχνά τελευταία, διότι έχω σε εξέλιξη μια μεγάλη έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Σεβαστή – Παναγοπούλου. Θα φρίξετε! Όταν σας έγραφα για να ξυπνήσετε ότι κουβαλάνε με τα φορτηγά τα εκατομμύρια στο ΣΕΓΑΣ και αναρωτιόμουν που έχουν πάει τα χρήματα βγαίνανε οι κοντυλοφόροι και με καθυβρίζαν! Το μότο ήταν ένα! Μα είναι όλα εγκεκριμένα έχουμε και διοικητικό και οικονομικό απολογισμό ενώ έχουν ελέγξει και ορκωτοί λογιστές τα ταμεία μας!

Έχετε γεια βρυσούλες τους απαντάω! Σήμερα λοιπόν θέτω δημοσίως και επισήμως το ερώτημα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που ήταν και στις προηγούμενες θητείες αν γνώριζαν τα οικονομικά στοιχεία της ομοσπονδίας. Διότι θα μπορούσε κάλλιστα να απαντήσει κάποιος εγώ εμπιστευόμουν πλήρως τον κύριο Σεβαστή και τον κύριο Παναγόπουλο και έδινα την ψήφο μου εν λευκώ! Είναι μια απάντηση! Δημιουργεί το ελαφρυντικό της συγγνωστής πλάνης! Φυσικά το ερώτημα αφορά και στα νέα μέλη. Διότι είδα στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο μόνο τα μέλη της αναγέννησης να ζητούν να  πέσει άπλετο φως στα οικονομικά. Οι  αλλοι σφύριζαν αδιάφορα θα χαρακτήριζα. Ενδιαφέρον θα έχει και η θέση των αθλητικών τομέων διαφορων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Γιατι στις εκλογές ειδα να στηρίζουν φανατικά τους απερχόμενους. Δεν ήξεραν και παραπλανήθηκαν;

Το πάρτι έλαβε τέλος! Μια σοβαρή διοίκηση θα πω εγώ, μόλις αντιλαμβανόταν Ότι υπάρχει τρύπα εκατομμυρίων, ότι η ομοσπονδία χρωστάει παντού, θα καλούσε μόνη της τον εισαγγελέα! Εκτός κι αν υπάρχουν άλλου είδους δεσμεύσεις! Που δεν θέλω να το πιστέψω. Και μια σοβαρή διοίκηση μόλις αντιλαμβανόταν ότι εξαπατήθηκαν τα σωματεία στις τελευταίες εκλογές και τους υπέκλεψαν την ψήφο αποκρύβοντας τόσο σοβαρά θέματα, αποσιωπώντας τα θα προκήρυσσε αμέσως και πάλι  εκλογές!

Είναι μονόδρομος! Η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ σήμερα θα πρέπει να ζητήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των σωματείων. Γιατί εγώ δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή η δύναμη των αθλητικών συλλόγων της επικρατείας θέλει να διοικείται από αυτούς που δημιούργησαν χρέη και ανοίγματα εκατομμύριων.
Για να το πω απλά! Ο οικονομικός απολογισμός έγινε και ψηφίστηκε πριν από δύο μήνες. Θα περνούσε και σήμερα από έγκριση με τα όσα έχουν βγει στο φως; Άρα λοιπόν κάποιοι δεν παραπλάνησαν τεχνηέντως τα σωματεία του ΣΕΓΑΣ.

Αυτή η μεγάλη προσπάθεια αλλαγής που ξεκίνησε στις τελευταίες εκλογές δεν μπορεί να μείνει ανολοκλήρωτη. Είναι χρέος σου Σοφία Σακοράφα και Κώστα Κεντέρη, απευθύνομαι ειδικά σε σας τους δύο, να δείξετε το δρόμο. Μην κουβαλάτε ευθύνες που δε σας αναλογούν ενδεχομένως.

Κλείνω συγχωρέστε με επί προσωπικού. Όχι μόνο ως δημοσιογράφος αλλα και ως τέως δήμαρχος φρόντιζα να υπηρετώ με αυταπάρνηση και αφοσίωση το Δημόσιο και κοινό συμφέρον! Δεν πανηγυρίζω που δικαιώθηκα για τα όσα καταλόγιζα στην διοίκηση του ΣΕΓΑΣ. Τον στίβο δεν τον υπηρέτησα μόνο επαγγελματικά μέσω της δημοσιογραφίας. Πόνεσα χάρηκα έκλαψα ίσως το ίδιο, με αυτή την χρυση φουρνιά αθλητών που θέλει να πάρει τα ηνία της ομοσπονδίας στα χέρια της! Ξέρω ότι και ορισμένα μέλη του ΔΣ είχαν ακριβώς αυτά τα συναισθήματα και παρασύρθηκαν από την ηγεσία τους. Δεν κατηγορώ συλλήβδην όλους. Θα πρέπει να αντιληφθούν και οι ίδιοι ότι είναι χρέος μας να ολοκληρώσουμε την κάθαρση για να περάσουμε στο αύριο…

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr