ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμια ημέρα στίβου για τα παιδιά η 7η Μαΐου

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (World Athletics) γιορτάζει στις 7 Μαΐου την Ημέρα Παιδικού Στίβου (Kids Athletics) με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά από όλο τον κόσμο να αγκαλιάσουν τον αθλητισμό ακολουθώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Η WA λανσάρει την αναβαθμισμένη Ημέρα Παιδικού Στίβου με στόχο όλο και περισσότερα παιδιά σε κάθε γωνιά του κόσμου να αποκτήσουν, ανεξαρτήτων συνθηκών, πρόσβαση στον αθλητισμό, κάτι το οποίο αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα. Το όραμα πίσω από αυτή την πρωτοβουλία είναι πως κάθε παιδί γεννιέται για να κινείται, να παίζει και να εξερευνά. Η WA έχει ετοιμάσει ένα πιο διευρυμένο πρόγραμμα θέλοντας να βοηθήσει τους τοπικούς οργανισμούς χωρών να εμπνεύσουν τα νέα παιδιά να αγαπήσουν και να εντάξουν τον στίβο στη ζωή τους. Για το λόγο αυτό το  νέο ηλικιακό εύρος περιλαμβάνει παιδιά μεταξύ 4-14 ετών που θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν τα οφέλη και δεξιότητες του αθλητισμού μέσα από δραστηριότητες που θα συνδυάζουν τη διασκέδαση και τη συμμετοχή. Για να ενισχυθεί αυτή η πρωτοβουλία η WA παρέχει δωρεάν σε μέλη, ομοσπονδίες, σχολεία και συλλόγους τους κατάλληλους πόρους και δραστηριότητες, τα οποία είναι διαθέσιμα στο kids-athletics.org.

Στο πλαίσιο της Ημέρας του Παιδικού Στίβου, η WA καλεί στις 7 Μαΐου  όλους τους οργανισμούς να ανταποκριθούν και να οργανώσουν δραστηριότητες που θα προωθήσουν αυτό το όραμα και θα συμβάλλουν όλοι στο να καθιερωθεί αυτή η ημέρα ως μια ετήσια εκδήλωση στο παγκόσμιο πρόγραμμα: «Στη World Athletics, το όραμά μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη και την προσβασιμότητα του στίβου και των αθλητών μας για να δημιουργήσουμε έναν πιο υγιή κόσμο. Αυτό ξεκινά από τα παιδιά, καθώς οι συνήθειες που μαθαίνονται νωρίς παραμένουν συνήθειες για όλη μας τη ζωή», δήλωσε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Σεμπάστιαν Κόου και πρόσθεσε: «Η Ημέρα Παιδικού Στίβου είναι μια πρωτοβουλία που δημιουργήσαμε για να προωθήσουμε υγιεινούς τρόπους ζωής στα παιδιά. Για αυτό θα ήθελα να ενθαρρύνω όλες τις ομοσπονδίες-μέλη μας και τους λάτρεις του στίβου σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στις 7 Μαΐου».

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν καλούνται να ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο από τις δραστηριότητες τους στα social media χρησιμοποιώντας τα hashtags #KidsAthleticsDay και #BorntoMove ώστε να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη παγκόσμια κινητοποίηση.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts