ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμια μονομαχία Κένυας – Αιθιοπίας

Ο αυριανός αγώνας των γυναικών στον ημιμαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης προβλέπεται να είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο μαραθώνιο, Μπρίγκιτ Κοσγκέι η οποία έχει τρέξει τον ταχύτερο ημιμαραθώνιο όλων των εποχών (1:04:28) αλλά σε μη πιστοποιημένη διαδρομή (Νιούκαστλ) θα κοντραριστεί με την Γιαλεμζερφ Γαχουαλό και την παγκόσμια πρωταθλήτρια του μαραθωνίου Ρουθ Τσέπνγκετιτς.
Το 2020 η Κενυάτισσα Κόσγκεϊ έτρεξε τον ημιμαραθώνιο σε 1:04:46 (σε πιστοποιημένη διαδρομή) ενώ η Αιθιόπισσα Γαχουαλό σε 1:04:49. Από την άλλη, η Τσέπνγκετιτς που έχει το ρεκόρ διαδρομής με 1:05:30, τον περασμένο Νοέμβριο στο Νέο Δελχί έτρεξε σε 1:05:06 κάνοντας ατομικό ρεκόρ. Πολύ καλό ρεκόρ έχει και η τρίτη Κενυάτισσα που διεκδικεί τη νίκη, η Τζόαν Τσελιμο Μέλι με 1:05:04.
Το ντεμπούτο της στον ημιμαραθώνιο θα κάνει η σπουδαία Έλεν Όμπιρι που τρεις μήνες πριν έτρεξε τα 10χλμ στη Βαρκελόνη σε 30:53. Παρούσα και η Αιιθιόπισσα Μέλατ Κετζέτα που τρέχει για τη Γερμανία και ήταν δεύτερη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου το 2020 με το τρομερό 1:05:18 που είναι και ευρωπαϊκό ρεκόρ για αγώνα με συμμετοχή μόνο γυναικών.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts