ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμια πρεμιέρα για τον στίβο με Καραλή

Παγκόσμια πρεμιέρα κάνει η περίοδος του ανοιχτού στίβου αύριο στη Ντόχα με τον πρώτο αγώνα της σειράς ντάιαμοντ λιγκ και τον Εμμανουήλ Καραλή να αποτελεί την ελληνική παρουσία μεταξύ των κορυφαίων του πλανήτη.

της Αγγελικής Μαγκανά 
[email protected]

Στο στάδιο Σουχαΐμ Μπιν Χάμαντ, εκεί όπου παραδοσιακά το παγκόσμιο σιρκουί του στίβου ξεκινά και ουσιαστικά ανοίγει και επίσημα η σεζόν, θα διεξαχθούν και πάλι αγώνες μετά από τρία χρόνια.
Επτά χρυσοί Ολυμπιονίκης του Τόκιο και αρκετοί παγκόσμιοι πρωταθλητές βρίσκονται στη Ντόχα στο ξεκίνημα μιας ιδιαίτερης σεζόν όπου για πρώτη φορά θα διεξαχθεί παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το ίδιο καλοκαίρι (συν του κοινοπολιτειακούς).
Οι ιδιαιτερότητες είναι πολλές, το πρόγραμμα είναι ασφυκτικά γεμάτο καθώς όλοι οι διοργανωτές μίτινγκ επανέρχονται μετά από δύο χρόνια απραξίας και οι φίλοι του στίβου αν μη τι άλλο θα χορτάσουν να βλέπουν τους παγκόσμιους σταρ ανά τον κόσμο.
To ελληνικό στοιχείο δε θα λείψει ούτε φέτος από τη Ντόχα. Ο 4ος Ολυμπιονίκης του Τόκιο Εμμανουήλ Καραλής είναι μεταξύ αυτών που δέχθηκαν πρόσκληση για να αγωνιστεί και στην πρωτεύουσα του Κατάρ, ο αθλητής του Παναγιώτη Συμμεωνιδη θα κάνει το ντεμπούτο για τη σεζόν του 2022 στον ανοιχτό στίβο. Βέβαια προηγήθηκε το 5.30μ στο διασυλλογικό την περασμένη εβδομάδα, όμως αυτός ο αγώνας ήταν καθαρά προπονητικού χαρακτήρα.
Στη Ντόχα ο Καραλής θα αντιμετωπίσει δύο χρυσούς Ολυμπιονίκες (Μόντο Ντουπλάντις 2021 και Ρενό Λαβιλενί 2012), τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό (Ντουπλάντις) και συνολικά τέσσερις επικοντιστές με ατομικό πάνω από τα έξι μέτα (Ντουπλάντις, Λαβιλενί, Λίσεκ, Νίλσεν).
O Καραλής θα αγωνιστεί για 2η φορά αύριο στη Ντόχα μετά το 2019 όταν ήταν παρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και με 5.60μ είχε ολοκληρώσει στη 15η θέση.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts