ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο κωπηλασίας: Προβάρει μετάλλια η Εθνική

Με τους τελικούς των μη Ολυμπιακών κατηγοριών ξεκινά αύριο το… κυνήγι των μεταλλίων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Ράτσιτσε της Τσεχίας η ελληνική αποστολή.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τους ίδιους αντιπάλους που νίκησε το ευρωπαϊκό του Μονάχου πριν από πέντε εβδομάδες. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης Γκαμπριέλ Σοάρες (Ιταλία) και ο τρίτος Άντρι Στρούζινα (Ελβετία) είναι οι βασικοί αντίπαλοι και πάλι του Έλληνα κωπηλάτη. Ο μοναδικός μη Ευρωπαίος στον τελικό, είναι ο Ουρουγουανός Μπρούνο Σετράρο Μπεριόλο.
Όσον αφορά στις γυναίκες, η δευτεραθλήτρια Ευρώπης Ζωή Φίτσιου θα κυνηγήσει και αυτή την παρουσία της στο βάθρο. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τρεις από τις πέντε αντίπαλες που είχε στο ευρωπαϊκό του Μονάχου, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιονέλα Κόσμιοουτς (Ρουμανία) να ξεχωρίζει, συν την πολύ καλή Νεοζηλανδή Τζάκι Κιντλ και τη Νοτιοαφρικανή Κίρστεν Μακάν.
Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τον ημιτελικό του σκιφ στους άνδρες με τον Στέφανο Ντούσκο και τον ημιτελικό στο διπλό σκιφ με Θανάση Παλαιοπάνο και Γιάννη Καλανδαρίδη.
Το πρόγραμμα των Ελλήνων:
12:16 – Στέφανος Ντούσκος – σκιφ (ημιτελικός)
13:06 – Θανάσης Παλαιοπάνος, Γιάννης Καλανδαρίδης – διπλό σκιφ (ημιτελικός)
16:02 – Αντώνης Παπακωνσταντίνου – σκιφ ελαφρών βαρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
16:19 – Ζωή Φίτσιου – σκιφ ελαφρών βαρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts