ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο κωπηλασίας: Τελικός για Παλαιοπάνο – Καλανδαρίδη!

Με φοβερή αντεπίθεση στο δεύτερο μισό του ημιτελικού, το ελληνικό πλήρωμα του διπλού σκιφ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας του Ράτσιτσε.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Οι χρυσοί Ολυμπιονίκες του Τόκιο Ουγκό Μπουσερόν και Ματιό Αντροντιά από τη Γαλλία τερμάτισαν πρώτοι στο δεύτερο ημιτελικό του διπλού σκιφ σε 6:12.43 για να πάρουν άνετα την πρόκριση στους τελικούς. Πίσω όμως από το γαλλικό πλήρωμα έγινε… ναυμαχία.
Θανάσης Παλαιοπάνος και Γιάννης Καλανδαρίδης πέρασαν 4οι στο 1000αρι και τότε ήταν που ξεκίνησαν την αντεπίθεση. Άφησαν πίσω τους Νορβηγούς Χέλβιγκ και Μπρουν και έδωσαν μάχη με τους φρέσκους πρωταθλητές Ευρώπης, τα αδέλφια Μάρτιν και Βάλεντ Σίνκοβιτς από την Κροατία. Οι Σίνκοβιτς που έχουν χρυσό στο διπλό σκιφ από το 2016, το είχαν γυρίσει στη δίκωπο όπου κέρδισαν το χρυσό στο Τόκιο πέρσι και φέτος επέστρεψαν και πάλι στο σκιφ κερδίζοντας τον ευρωπαϊκό τίτλο στο Μόναχο. Σήμερα όμως έχασαν από Παλαιοπάνο και Καλαδαρίδη που πέρασαν τη γραμμή τερματισμού σε 6:14.98 με τους Κροάτες να ακολουθούν σε 6:15.27.
Την καλύτερη επίδοση των ημιτελικών σημείωσαν οι δευτεραθλητές Ευρώπης, Ροδρίγκο Κόντε, Αλέιξ Γκαρσία από την Ισπανία με 6:11.46.
Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 15:39.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts